La jornada participativa per elaborar el PAM 2017 forma part del procés de reflexió del Pla Estratègic Mataró 2022
La jornada es farà el dissabte 12 de novembre al Centre Cívic Pla d’en Boet
L’Ajuntament ha organitzat una jornada participativa oberta a tothom amb l’objectiu de recollir propostes ciutadanes que s’estudiaran i es tindran en compte en el procés d’elaboració del Programa d’Actuació Municipal (PAM) 2017.
L’any passat es va fer per primera vegada aquesta acció participativa amb l’objectiu de recollir propostes ciutadanes de forma individual, que se sumin a les que ja es recullen per part d’entitats als consells municipals de participació.
Una de les novetats d’aquesta jornada, que se celebrarà el 12 de novembre al Centre Cívic Pla d’en Boet de les 9.45 a les 13.30 h, és que a banda de recollir les propostes ciutadanes per elaborar el PAM 2017, també servirà per iniciar el procés de reflexió del Pla Estratègic Mataró 2022.
L’alcalde, David Bote, i el regidor de Participació Ciutadana, Joaquim Fernàndez, donaran la benvinguda als assistents a la jornada que porta com a títol “Què vols per a Mataró? Tu proposes, el govern t’escolta”. Els ciutadans podran participar en sis grups de treball que són els següents:
1. Primer les persones: igualtat d’oportunitats
2. Recuperar l’economia i promocionar la ciutat per crear ocupació
3. Educació, Cultura i Esport
4. Convivència i gestió de l’espai públic
5. Territori i sostenibilitat
6. Un govern obert, honest i eficient
Les aportacions també es podran fer mitjançant la bústia ciutadana, les xarxes socials amb l’etiqueta #proposopermataro, i als consells territorials, sectorials i a l’Audiència Pública tenint en compte que, en aquest darrer cas, les al·legacions es consideraran incloses dins el període d’exposició pública.
La trobada també servirà per rendir comptes de l’estat d’execució del PAM 2016 i presentar el marc pressupostari del pressupost 2017.
Mataró 2022
Una de les novetats és que aquest procés participatiu que es fa cada any per recollir les propostes ciutadanes de cara al proper any, es coordina amb un procés de reflexió més a mig termini. Les propostes a curt termini s’inclouran al PAM 2017 però també es vol saber quin model de ciutat volen els mataronins amb la mirada posada en un horitzó més llunyà, en aquest cas en el Mataró de l’any 2022.
El president de la Comissió de Treball del Pla Estratègic Mataró 2022, Francesc Teixidó, presentarà una taula rodona per treballar al voltant dels tres reptes identificats en aquesta pla i que són els següents:
1. Lluita contra l’atur i la creació d’ocupació de qualitat
2. La igualtat d’oportunitats per a la cohesió social i territorial
3. La imatge, promoció i reconeixement de la ciutat
Aquests reptes que es plantegen com a punt de partida s’abordaran des de diferents àmbits: educació; mobilitat; seguretat; cohesió social; ocupació i estructura productiva; promoció de ciutat; territori i paisatge; energia i sostenibilitat; habitatge; cultura, oci i lleure; esport; salut i ètica de govern.
A banda d’aquesta taula rodona, hi ha diversos canals i esdeveniments programats per als propers mesos per poder definir el futur de la ciutat i se centralitzen en el web www.mataro2022.cat