Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Junta de Govern aprova la renovació o sanejament de més de 700 fanals deteriorats a la via pública

Escoltar

La Junta de Govern aprova la renovació o sanejament de més de 700 fanals deteriorats a la via pública

Al dèficit de manteniment dels darrers anys per la crisi econòmica se sumen els actes incívics relacionats amb els orins dels gossos

La Junta de Govern Local va aprovar dilluns, inicialment, el projecte d’execució urgent, renovació o sanejament de 724 suports de l’enllumenat públic. Els fanals presenten oxidació important i s’hi ha d’actuar per prevenir el risc de caiguda a la via pública.

 


En el marc dels treballs de diagnosi previs al Pla director de l’enllumenat de Mataró, que es farà al 2017, l’Ajuntament ha fet una auditoria als suports d’enllumenat de tota la ciutat per conèixer l’estat dels mateixos. Arran d’aquesta inspecció, ja s’han renovat 32 fanals (només el suport, no la lluminària) i es preveu actuar en els 724 que determina el projecte, ja que el seu estat desaconsella esperar a l’execució del Pla director.

 


En concret, el projecte preveu substituir de manera urgent 309 suports, que presenten un estat d’oxidació que posa en dubte la seva capacitat mecànica de servei. També s’actuarà en 415 fanals amb oxidació evident però on es proposa inicialment sanejar la part corroïda i, en funció de l’afectació, substituir el suport o bé reforçar-lo i protegir-lo.

 


La inversió prevista puja a 267.143,88 € (IVA inclòs). Abans de l’inici dels treballs el projecte s’ha d’aprovar definitivament i superar el tràmits d’exposició pública, licitació i adjudicació a una empresa especialitzada.



 


Incivisme per part de propietaris de gossos



L’estat dels fanals es deu, per una banda, al dèficit de manteniment dels darrers anys a conseqüència de la crisi econòmica; i, en gran part, a l’incivisme d’alguns propietaris de gossos. Els orins dels animals afecten greument als edificis i al mobiliari públic, provocant corrosió. Els suports d’enllumenat que es reposen porten una protecció que minva l’exposició del fanal als agents corrosius.

 


Segons l’article 40 de l’Ordenança de la Via Pública, els propietaris i posseïdors d’animals no han de permetre que miccionin a les façanes dels edificis, en el mobiliari urbà i en els elements arquitectònics d’ornat de la ciutat i monuments. La responsabilitat de la infracció recau en la persona que porti l’animal i, subsidiàriament, en el propietari.