Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Junta de Portaveus s’adhereix al Dia Internacional contra la violència masclista

Escoltar

La Junta de Portaveus s’adhereix al Dia Internacional contra la violència masclista

La Junta de Portaveus, celebrada el 28 d’octubre, va aprovar una declaració institucional amb motiu del Dia Internacional contra la violència masclista que se celebra el 25 de novembre. La proposta, presentada per tots els grups municipals, es va aprovar per unanimitat. 




El text íntegre, que es va donar compte al Ple del 3 de novembre, és el següent:




“El 17 de desembre de 1999, mitjançant la resolució 54/134, l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar oficialment el 25 de novembre Dia Internacional de l’Eradicació de la Violència contra les Dones i va instar els governs, les organitzacions internacionals i les organitzacions no governamentals a organitzar activitats adreçades a sensibilitzar l’opinió pública envers el problema de la violència contra la dona.




La violència contra les dones és el símbol més brutal de desigualtat entre dones i homes en la nostra societat i suposa un seriós atemptat contra la dignitat i la integritat física i moral de les dones i, en conseqüència, comporta una greu i intolerable violació dels Drets Humans. Recordem per tant la responsabilitat i la necessitat de lluitar de manera conjunta contra aquesta xacra social des de totes les instàncies de la societat, institucions i ciutadania, aixecant la veu i denunciant sense por qualsevol tipus de violència masclista.




Mataró ha estat sempre una ciutat sensible i activa en la violència contra les dones. L'Ajuntament de Mataró i també el conjunt de la societat i especialment els diferents col·lectius de dones, contínuament han denunciat i denuncien la violència i han fet i fan propostes per a la seva eradicació i per ajudar a les víctimes afectades.




Però amb tot el treball fet per institucions, el desplegament de la legislació i la tasca, constant, de molts dels col·lectius, contra la violència envers les dones, les xifres de dones assassinades cada any van en augment i son intolerables i no les poden permetre.




Des de l’Ajuntament de Mataró refermem el nostre compromís enfront la violència envers les dones. Un compromís que volem concretar amb més recursos i programes per conscienciar, atendre i preveure les situacions de violència masclista, al conjunt de la ciutadania de Mataró. Moltes de les violències envers les dones, per la seva evidència i extrema violència, generen àmplies cotes de rebuig, però hem de lluitar contra aquelles formes més encobertes que poden ser, i de fet ho són, maltractaments encoberts precursors de possibles maltractaments més greus. Aquestes microviolències o micromasclismes sovint passen desapercebudes.




Sota l’impuls de la regidoria d'Igualtat i Joventut s’ha tornat a treballat amb les entitats que formen part del Consell Municipal d’igualtat, un manifest propi de Mataró contra la violència masclista i en un conjunt d’actes i activitats a l’entorn de la data del 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eradicació de la Violència contra les Dones, que enguany s’ha volgut centrar en el tema de les microviolències i micromasclismes.




Per tot això els grups municipals, reunits en Junta de Portaveus prenem el següents acords:




1. L’adhesió de l’ajuntament de Mataró al Manifest Dia Internacional de l’Eradicació de la Violència contra les Dones.




2. Fer una crida a la ciutadania a participar als actes organitzats a l’entorn del dia 25 de novembre Dia Internacional de l’Eradicació de la Violència contra les Dones.


3. Continuar treballant a traves de la coeducació i la corresponsabilitat per afavorir una societat més equitativa.




4. Fer una agraïment a les persones i col·lectius que participen en l’organització del programa d’actes del 25 de novembre Dia Internacional de l’Eradicació de la Violència contra les Dones.




5. Refermen la nostra condemna explícita contra la violència vers les dones sigui del tipus que sigui econòmica, psicològica....”