Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nadala de l’Ajuntament estarà dissenyada per alumnes de primària i tindrà com a tema la sostenibilitat

Escoltar

La nadala de l’Ajuntament estarà dissenyada per alumnes de primària i tindrà com a tema la sostenibilitat

Un concurs per a nens de 3r i 4t decidirà la proposta guanyadora

La nadala institucional de l’Ajuntament de Mataró tindrà enguany com a tema la sostenibilitat i estarà dissenyada per un alumne de segon cicle de primària. L’Ajuntament ha convocat un concurs entre les escoles de Mataró per decidir quina serà la imatge que servirà de base gràfica per il·lustrar la nadala electrònica.


 

El concurs està organitzat pel Servei de Desenvolupament Sostenible amb la col·laboració de la Direcció d’Ensenyament, i s’adreça als alumnes de 3r i 4t de primària dels centres educatius de Mataró. Quatre escoles han decidit participar en la iniciativa: Escola Josep Montserrat, Escola GEM, Col·legi Maristes Valldemia i Escola Divina Providència.

 

El tema de fons, a més de l’esperit nadalenc, serà la sostenibilitat. La tècnica i materials emprats en la confecció de la nadala són lliures, i no pot incloure frases llargues de text. Un jurat format per membres de diferents serveis de l’Ajuntament decidirà quina és la imatge seleccionada. Els criteris de selecció seran l’originalitat, la qualitat artística, la creativitat i la transmissió de valors positius vinculats a la capacitat de conjugar la celebració de les festes de Nadal i l’esperit nadalenc amb els criteris de sostenibilitat. Els resultats es faran públics a través del web municipal i es comunicaran als centres participants i als guanyadors.

 

L’autor o autora del disseny guanyador rebrà com a premi una joguina educativa i una caixa regal per a una experiència o activitat relacionada amb la natura. El segon i tercer classificats també rebran com a premi una joguina educativa. Per últim, els centres educatius als quals pertanyin els premiats rebran com agraïment la possibilitat d’iniciar un projecte d’estalvi i eficiència energètica emmarcat en el Projecte 3/33, que destina un 33% de l’estalvi energètic aconseguit a cada equipament per fer front a situacions de pobresa energètica, un 33% a millores en el propi equipament i l’altre 33% al pressupost municipal.

 

Els premis es lliuraran en un acte públic a la Casa Capell el 15 de desembre a les 12 h, que serà presidit per l’alcalde, David Bote, acompanyat de la regidora de Sostenibilitat, Núria Calpe, i el regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell. Els treballs participants seran exposats a la Casa Capell del 28 de novembre al 27 de gener de 2017.