Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Nau Gaudí acull una exposició fotogràfica del Palau Güell

Escoltar

La Nau Gaudí acull una exposició fotogràfica del Palau Güell

Les imatges són del fotògraf mataroní Ramon Manent

L’alcalde accidental i vicepresident segon del Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, Joaquim Fernàndez, té previst inaugurar avui 14 de juliol a les 19.30 h, l’exposició fotogràfica “El Palau dels Artesans” que té com a eix l’obra barcelonina més important del segle XIX de l’arquitecte Antoni Gaudí i Cornet, el Palau Güell. La mostra és la suma de les imatges realitzades pel fotògraf mataroní Ramon Manent i dels textos de la comissària Raquel Lacuesta per retre homenatge al client, Eusebi Güell, a l’arquitecte, Antoni Gaudí, i tots els artesans, tècnics i artistes que van fer possible aquest palau que és Patrimoni Mundial de la UNESCO.




L’exposició “El Palau dels Artesans” conté 18 plafons que ofereixen al visitant un recorregut per diferents àmbits temàtics segons els materials treballats. Totes les formes, peces i estructures que van crear artesans i artistes amb materials com el ferro, el vidre, la pintura, el guadamassil, la fusta, els teixits i la ceràmica són captats per la càmera de Ramon Manent amb tot detall perquè el visitant pugui valorar l’autenticitat i l’essència d’una obra d’art total.

 

Ramon Manent (Mataró, 1948) és especialista en fotografia d’art i ha participat en més de 150 llibres durant els seus 40 anys de trajectòria. A l’obra de l’arquitecte modernista Antoni Gaudí hi ha dedicat una desena de llibres, un dels quals al Palau Güell.

 

Raquel Lacuesta (Hellín, 1949) és doctora en història de l’art i ha realitzat nombroses investigacions de caràcter històric i artístic sobre Gaudí i sobre el Palau Güell. Va obtenir el Premi Nacional de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya el 1997 com a membre de l’equip de restauració d’una part de la casa Milà de Barcelona.

 

 

Dos edificis, dos usos

 

“El Palau dels Artesans” es va inaugurar el novembre del 2015 al Palau Güell, en concret es va instal·lar a les antigues cavallerisses del Palau Güell. Ara s’instal·larà a la Nau Gaudí de Mataró, la primera obra industrial projectada i construïda per Antoni Gaudí, entre 1881 i 1883, per a la Sociedad Cooperativa La Obrera Mataronense. L’edifici de Mataró és anterior al Palau Güell que es va construir entre els anys 1885 i 1888, sota l’encàrrec d’Eusebi Güell, per convertir-se en el seu habitatge, lloc de concerts i reunions culturals de la seva família de la burgesia catalana.