Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nova programació de Sortim en Família proposa més d’una desena d’espectacles

Escoltar

La nova programació de Sortim en Família proposa més d’una desena d’espectacles

La Direcció de Cultura treballa per atraure nous públics i repartir l’activitat en diferents espais



Amb l’arribada del nou any, s’inicia el nou cicle d’espectacles del cicle Sortim en Família. La Direcció de Cultura aglutina l’oferta adreçada al públic familiar de caràcter professional que existeix a la ciutat ja sigui des de l’àmbit públic o el privat. La programació de teatre i dansa, circ, titelles i concerts adreçada al públic familiar s’articula a l’entorn d’aquest projecte que es realitza en col·laboració amb el Grup Xarxa Mataró, Circulant. Circ en moviment, AA.CC Maresme Titelles, el Casal Nova Aliança Mataronina i la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró.




Els espectacles programats estan pensats perquè els infants els puguin seguir i cadascuna de les obres porta la indicació de l’edat a la qual va destinada. Les temàtiques i arguments escollits tenen l’objectiu de transmetre als infants valors i pensaments que puguin ajudar-los a conformar la seva personalitat i prendre consciència del seu entorn.




El tret de sortida serà el 8 de gener al Casal L’Aliança, amb l’espectacle de titelles “La Blancaneu Festival Grimm”. La companyia Teatre Buffo, ret un tribut als Germans Grimm que van recopilar de la tradició oral molts dels contes que han arribat fins a l’actualitat.




El Teatre Monumental serà l’escenari de l’espectacle de màgia “L’Inventor d’Il·lusions”, el 15 de gener. El reconegut mag Enric Magoo ens apropa a un espectacle per a què grans i petits descobreixin els secrets de la màgia amb molt d'humor, enginy i una original posada en escena. Es plantejaran interrogants com per exemple: Qui s’inventa els jocs de mans? Qui els fabrica? Quants tipus de trucs hi ha? Com es classifiquen?




El gènere multimèdia tindrà presència amb “Tripula”, el 29 de gener a Can Gassol, amb dues representacions, una al matí i una a la tarda. Farrés Brothers i Cia portaran el públic de viatge dins un globus aerostàtic. Aquest és un espectacle per navegar fora del món, deixant-se endur per l’aire i la imaginació.El viatge promet ser plàcid i poètic, tot i que pot sorgir més d’un contratemps que obligui els passatgers a incorporar-se a la tripulació.




L’espectacle de circ i teatre “Acorde” serà el 5 de febrer al Casal L’Aliança. Hi haurà malabars, manipulació d’objectes, monocicle i teatre gestual a càrrec de la Companyia Sebas. Un divertit personatge obre les portes de la seva curiosa barraca plena d’artefactes i enginys.




També al Casal L’Aliança, el 12 de febrer la companyia La Puntual oferirà l’obra de titelles “L’Ombra de Pinotxo”. Aquest espectacle consisteix en una versió divertida i poètica del clàssic de Carlo Collodi. Trobarem un Pinotxo que ja té 30 anys i des del seu taller ens explica la seva història a través d’ombres xineses, titelles i marionetes.




Al Monumental, el diumenge 19 de febrer, gaudirem de teatre i clown amb “Tot Plegat”, de la companyia Teatre Mòbil. Un espectacle en què hi trobarem un mescla d’ingredients ben esbojarrada: cantants descoordinats, un mag a qui prenen el pèl, un ninot desobedient...




Per Carnestoltes, el 26 de febrer a la plaça de Santa Anna, hi haurà ball per als més petits amb l’espectacle “Riallades” a càrrec de la companyia El Pot Petit. A partir d’una pila de riures que sortiran d’un pot màgic anirem descobrint els diferents tipus de riure que hi ha.




Ja al març, el dia 5, al Casal L’Aliança, els nens i nenes podran gaudir de clown, humor i teatre gestual, amb l’obra “Propers”, amb les companyies JAM i Fadunito. La missió dels protagonistes serà netejar tots els espais possibles enmig d’un ambient còmic i participatiu..




Diumenge 12 de març, tornaran les titelles al Casal L’Aliança amb l’espectacle “Adrià, un gat sa”, de la companyia Binixiflat. Aquesta obra ens porta de viatge per les estacions de l’any i pel valor de l’amistat.




El 19 de març al Teatre Monumental, podrem veure teatre d’objectes amb l’obra “Akäshia, el viatge de la llum”, de la companyia El Cau de l’Unicorn. Un espectacle diferent i ple de sensacions, amb música, titelles i actors amb llum negra. La protagonista emprendrà un viatge per arribar a la biblioteca més gran de l’univers: Akäshia.




Finalment, el 22 d’abril, amb motiu del Dia Internacional de Circ, l’espectacle “Amigoo” clourà el cicle Sortim en Família a la Plaça de l’Ajuntament. La companyia Mumusic Circus oferirà circ, dansa i teatre en una obra que explica un fragment de les vides d’un home i una dona. Junts confabulen un món irreal, ple de poesia i complicitat, fent esclatar moments de deliri i bogeria entre balls i acrobàcies.






Venda d'entrades




Els espectacles de Xarxa al Teatre Monumental començaran a les 18 h, mentre que els espectacles a la Sala Casal Aliança ho faran a les 12 h. A Can Gassol, hi haurà dues representacions, una a les 12 h i una a les 18 h.




El preu de les entrades és de 7€ , tot i que en alguns casos hi ha descomptes.




Les entrades pels espectacles del Teatre Monumental, es poden adquirir a les oficines de Cultura de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de dimecres a divendres de 18 a 20 h; al web entradesculturamataro.cat i a la taquilla del Teatre Monumental des d’una hora abans de l’espectacle.




Les entrades pels espectacles del Casal Aliança de Mataró, es poden adquirir a les oficines de l’Aliança Mataró (plaça de les Tereses, 22), de dilluns a dijous de les 9 a les 18 h i divendres de les 9 a les 14 h, i a la taquilla del Casal l’Aliança des d’una hora abans de l’espectacle. I pels espectacles organitzats per Circulant, circ en moviment, també es poden comprar on line al web www.quedat.cat i en els comerços col•laboradors com a Buc de llibres (carrer La Muralla del Tigre, 31 local 3), i a la botiga d’Artijoc (carrer de Sant Cristòfor, 5). Es poden reservar entrades anticipadament fins a una hora abans de l’espectacle a circalcasal@circulant.cat, pels de circ, i hola@binixiflat.com, pels de titelles.





El projecte compta amb el suport de l’Aliança de Mataró, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, i la col·laboració d’Artijoc, jocs i joguines; el web i revista Infants Maresme; Capità Gingebre, el programa de ràdio amb nens; Buc de llibres; Consultori Dr. Saltor; el web Sortir amb nens i el web Queda't al Maresme.