Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Passada i el Castell de Focs, principals actes de la tarda i nit de la diada de Les Santes

Escoltar

La Passada i el Castell de Focs, principals actes de la tarda i nit de la diada de Les Santes

Hi haurà ballada de sardanes i xindriada a la Plaça de Santa Anna

 

La Passada i el Castell de focs són els principals actes de la tarda i la nit del dia gran de Les Santes, el 27 de juliol. També hi ha dos espectacles en l’Espai Familiar del Parc Central que són “Carilló” i “Ni cap ni peus” i el concert de la Big Band Jazz Maresme i Tricia Evy al Pati del Cafè Nou.


 

La Passada, que començarà a les 18 h des de l’Ajuntament, té el seu origen en l’antiga processó religiosa on es treien en cercavila les relíquies de Les Santes. Actualment la Passada aplega a totes les comparses institucionals i d’altres elements festius i culturals de la ciutat, juntament amb les autoritats municipals i acaba amb la Dormida.

 

En concret, hi participen les Diablesses i el Tabalers do Maresme, la Momeroteta, la Momerota i els seus grallers, el Dragalió, el Drac i els seus tabalers, els nans, els flabiolaires i la família Robafaves,l’Àliga i els Ministrils, l’Herald, les Trampes, els Macers, les autoritats del consistori i la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme, la Colla Castellera Capgrossos i els Cavallets de Mataró.

 

El recorregut, que comença a l’Ajuntament, continua per La Riera, carrer d’Argentona, El Torrent, plaça de les Tereses, carrer de Montserrat, la Rambla, plaça de Santa Anna i tornada cap a La Riera. En el carrer El Torrent està previst que els Capgrossos de Mataró facin dos pilars. En arribar a l’Ajuntament tindran lloc els balls i les dormides de les figures així com la construcció d’un pilar i un castell.

 

 

Focs, xíndria i música per a tothom

 

El Castell de focs anirà a càrrec dels valencians Pirotecnia Tomás que oferiran, a partir de les 23 h, un espectacle de formes, colors i ritmes sonors. Aquest acte, un dels més multitudinaris de la Festa Major, tindrà una durada de 20 minuts durant els quals es cremaran 715 quilos de matèria reglamentada.

 

 

Després del “Glòria a les Santes”, serà el torn de la música amb tres concerts: dos al front marítim i un a la plaça de Santa Anna. A l’escenari del Passeig del Callao actuaran Animal i Aspencat mentre que al Port de Mataró, L’Orquestra Plateria i la Yumi Gipsy Band. A la plaça de Santa Anna hi haurà ballada de sardanes amb La Principal del Llobregat i Ciutat de Girona i els assistents es podran refrescar amb els tradicionals talls de xíndria.