Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Postal de Gegants porta a Mataró els Gegants Vells de la Geltrú

Escoltar

La Postal de Gegants porta a Mataró els Gegants Vells de la Geltrú

La Família Robafaves i els Nans exerceixen novament d’amfitrions de gegants convidats a Les Santes

La Postal de Gegants 2016 ha tingut com a convidats els Gegants Vells de la Geltrú. Un any més, la Família Robafaves i els Nans de Mataró han estat els amfitrions cap a uns altres gegants històrics o destacats per l’arrelament en la seva zona que han visitat la ciutat amb motiu de Les Santes.

 

La Postal de Gegants és un dels actes institucionals de la Festa Major de la ciutat, i se celebra des de 1985. Els gegants convidats de cada any responen a la invitació formal mitjançant una postal franquejada. La Colla dels Gegants de Mataró edita aquesta postal i la distribueix entre el públic per donar a conèixer els convidats.

 

 

Els Gegants Vells de la Geltrú

 

Els Gegants Vells de la Geltrú són n’Ulderich i na Guisla, que van ser cedits a la parròquia de La Geltrú l’any 1951. Sis anys més tard, el rector els ven a la vila penedesenca de La Garriga i al 1971 s’inicia el procés per a la seva recuperació, que culmina el 14 d’agost de 1972.

 

Al 1977 els Gegants Vells queden arraconats, fins que l’any 2000 l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú encarrega les figures actuals. Al 2008, les figures estrenen el ball “Festeig dels gegants de la Geltrú”.

 

 

Novetats en la Postal de Gegants

 

El desenvolupament de la Postal de Gegants ha tingut algunes novetats aquest any respecte edicions anteriors.

 

Així, la Família Robafaves i els Nans, acompanyats de les autoritats municipals, han sortit de l’Ajuntament cap a la plaça de la Muralla, on s’han trobat amb els Gegants Vells de la Geltrú i ha tingut lloc la col·locació del ram a la geganta Guisla, amb la col·laboració de l’alcalde, David Bote, i el regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez. A la plaça de la Muralla han tingut lloc també els balls propis dels Nans i la Família Robafaves i els gegants convidats, que tradicionalment es feien més tard davant l’Ajuntament.

 

Els gegants han marxat després en cercavila cap a l’Ajuntament, on han tingut lloc els discursos de l’alcalde de Mataró, David Bote, i el regidor d’Educació i Ocupació de Vilanova i la Geltrú, Joan Martorell, que han intercanviat regals institucionals. L’alcalde també ha col·locat una medalla de part de la Família Robafaves al gegant Ulderich.

 

L’acte ha continuat amb el ball de l’Àliga i la foto oficial de la Família Robafaves amb els convidats. Després ha tingut lloc un ball conjunt de tots els gegants i s’ha fet la cercavila amb les autoritats per anar acomiadar els convidats fins al portal de Barcelona.

 

Com a final de l’acte, els Nans i la Família Robafaves han tornat a l’Ajuntament per fer els seus balls i les dormides.