Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La preinscripció a les escoles bressol de Mataró es pot fer per Internet

Escoltar

La preinscripció a les escoles bressol de Mataró es pot fer per Internet

L’Ajuntament també simplifica el tràmit amb la consulta d’informació en línia

La preinscripció a les nou escoles bressol municipals de Mataró es pot fer des d’avui, 9 de maig, i fins al 23 de maig. El tràmit té aquest any destacades novetats per a les famílies ja que, per primera vegada, l’Ajuntament facilita que la preinscripció es pugui fer per Internet. A més, també es pot fer la consulta en línia de part de la documentació requerida als sol·licitants que així ho autoritzin, opció que simplifica de manera important les gestions administratives.

 

Es poden inscriure a les escoles bressol els infants nascuts els anys 2014, 2015 i fins al 19 de maig de 2016. Mataró disposa de 910 places per a infants, de les quals 385 estan ocupades per nens que ja estan matriculats i la resta, 525, són les places vacants (són la suma de places de les diferents modalitats: jornada completa, jornada intensiva, mitges jornades de matí o tarda i jornada compactada amb menjador). Segons normativa, a tots els grups es reserva una plaça per a infants amb necessitats educatives especials que, si no és ocupada, quedarà com a vacant ordinària.

 

La Direcció d’Ensenyament ha enviat una carta a cadascuna de les famílies amb un fill en edat d’anar a escola bressol, al voltant de 2.550 infants, amb un fulletó informatiu sobre el procés de preinscripció, el calendari, els criteris de prioritat, la documentació necessària, les dates de portes obertes de les diferents escoles, les tres escoles més properes segons els domicili habitual i els preus públics.

 

 

Novetats per al curs 2016-17

 

Com a novetat, per a aquest curs s’ha actualitzat l’horari del servei escolar. Així, les famílies podran escollir horari, dins la franja de 8 h a 13 h i de 14.15 h a 17.30 h, fins un màxim de 6 hores i 30 minuts de servei per a les jornades completes i de 3 hores i 15 minuts per a les mitges jornades.

 

Es podrà demanar servei de permanències de 7.30 a 8 h, de 17.30 a 18 h i de 18 h a 18.30 h, que s’oferirà en funció de la demanda.

 

  

Novetats en la preinscripció

 

La preinscripció es pot fer per Internet o presencialment a la Direcció d’Ensenyament (baixada de les Figueretes, 1, 2n pis) o al Servei d’Atenció Ciutadana (oficines d’atenció ciutadana). En determinats supòsits el tràmit s’ha de fer necessàriament de forma presencial.

 

Si el tràmit es fa per Internet només cal adjuntar fitxer amb el document d’identitat del pare, mare, tutor o tutora del menor. Si es fa presencialment cal aportar també el llibre de família i documentació acreditativa dels criteris de prioritat. Part de la documentació requerida no caldrà aportar-la si s’autoritza a l’Ajuntament a la consulta en línia d’informació que depèn d’altres administracions (certificats discapacitat, títols de família nombrosa o monoparental).

 

De les 121 sol·licituds de preinscripció que l’Ajuntament ha rebut avui, primer dia del termini, entre les 8h i les 13.30 h, un 73,5% ha optat per realitzar el tràmit per Internet.

 

 

Calendari de preinscripció i matrícula

 

- Període de presentació de les sol·licituds: del 9 al 23 de maig.

                                                                     

- Publicació de les llistes de sol·licituds amb la puntuació provisional: 27 de maig.

 

- Període per presentar reclamacions: del 27 al 31 de maig.

                                                         

- Publicació de les llistes definitives d’alumnat admès: 8 de juny.

 

- Matriculació: a partir del 13 de juny.