Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Ruixada tanca amb 18.000 assistents la Nit Boja

Escoltar

La Ruixada tanca amb 18.000 assistents la Nit Boja

L’acte alternatiu, el Tour 40 Principales, va atraure 12.000 persones

Després de la Crida de Festa Major, va començar la Nit Boja de Les Santes amb la celebració del Desvetllament bellugós i l’Escapada a negra nit. Aquests dos actes van mobilitzar 5.000 ciutadans pel carrers del centre de la ciutat i van transcórrer amb un registre de 56 assistències i 2 evacuacions. La nit va acabar amb la Ruixada que va aplegar a 18.000 persones a l’Espai Firal del Parc Central. L’acte alternatiu a la Nit Boja, el Tour 40 Principales, va mobilitzar 12.000 persones al Passeig del Callao.


 

La Família Robafaves, acompanyada de la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme, va sortir de l’Ajuntament un cop acabada la Crida de Festa Major per iniciar el Desvetllament bellugós. Les figures, aclamades pels ciutadans aplegats a La Riera, van ballar, saltar i comptar fins a 15. El concert del grup de folk Riu va tocar peces pròpies i temes tradicionals mentre es feia la convidada de la Família Robafaves a la plaça de Santa Anna, on els assistents van poder gaudir de les tradicionals galetes i porrons de vi. En aquest primer tram de la nit, fins que va donar inici el Correfoc, el servei sanitari que proporciona Creu Roja i coordina el Servei de Protecció Civil de l’Ajuntament va realitzar 14 assistències.

 

L’Escapada a Negra Nit, el correfoc més gran de l’any, va destacar per la seva intensitat. A les figures locals protagonistes –la Momerota, les Diableses i el Drac que enguany celebra 25 anys - s’hi van sumar els seus convidats: els Diables Atabalats de Cerdanyola, els Diables de Castelló d’Empúries, els Diables de les Corts de Barcelona, els Diables Banyuts de Llavaneres, la Galera de Cambrils i la Rosegaescrots i la bruixa Isolda de Cabrera de Mar. En aquest tram de la Nit Boja i la Pujada Tabalada, es van portar a terme 42 assistències i dues evacuacions.

 

 

Ruixada i Tour 40, els actes més multitudinaris

 

La Ruixada, que per quart any es va celebrar a l’Espai Firal del Parc Central, va ajudar a treure’s la calor de sobre amb l’aigua que rajava de les mànegues. Un gran muntatge d’il·luminació i música va animar a les 18.000 persones que van seguir el ritme dels temes del moment i també de les melodies de cada any. Malgrat la gran quantitat de gent, només es van atendre 15 persones i es van fer 3 trasllats.

 

L’altre acte, programat al Passeig del Callao, com alternativa a la programació tradicional va ser el Tour 40 Principales que va aconseguir omplir el front marítim amb 12.000 persones. Els discjoquèis Adrià Ortega i Sergi Sánchez van punxar els temes d’aquesta emissora de música mentre s’afegien projeccions i mapping en 3D. En aquesta actuació, que va finalitzar a les 4 h de la matinada, es van atendre 51 persones i es van fer 2 trasllats.

 

En total, més de 200 persones van treballar anit per vetllar per la seguretat de la Nit Boja, entre efectius de la Creu Roja, Policia Local, Mossos d’Esquadra, Bombers, Protecció Civil, ADF, i altres equips de suport i personal tècnic municipal. La ciutat disposa d’un Pla d’Emergències Municipal Específic per a aquests actes i estableix un centre de coordinació avançada on hi participen tots els efectius necessaris per vetllar pel bon desenvolupament de la festa.