Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Temporada Estable de teatre i dansa ve carregada d’espectacles de primera línia

Escoltar

La Temporada Estable de teatre i dansa ve carregada d’espectacles de primera línia

El padre’, amb Héctor Alterio; ‘Infàmia’, amb Emma Vilarasau i Jordi Bosch; i ‘La desaparició de Wendy’, dirigida per Oriol Broggi, destaquen en la programacióLa programació de la Temporada Estable de teatre i dansa arriba amb un conjunt d’espectacles d’alt nivell que es donaran cita al Teatre Monumental. La Direcció de Cultura elabora la programació amb l’objectiu d’apropar dramatúrgies brillants a la ciutat de Mataró perquè el públic pugui gaudir-ne. Directors reconeguts, un repartiment exemplar i textos de gran qualitat artística conformen la cartellera d’aquesta temporada que comença el 28 de gener i s’allarga fins a l’1 de maig.


 

El tret d’inici de la temporada el donaràLa desaparició de Wendy”, el 28 de gener a les 20.30 h. Obra de Josep M. Benet i Jornet, i sota la direcció d’Oriol Broggi, narra la història d’una companyia de teatre que està a punt de començar la representació infantil de l’obra Peter Pan, però un problema amb els decorats els obliga a fer un canvi sobtat de repertori i caldrà distorsionar una mica l’argument. Els intèrprets són Joan Anguera, Diana Gómez i Mar del Hoyo, entre d’altres. “La desaparició de Wendy” ha obert la Nova Sala Beckett, i la seva inclusió en la temporada estable s’ha fet en homenatge al dramaturg Benet i Jornet.

 

Els dies 10, 11 i 12 de febrer arribaWasted”, una peça que experimenta amb les relacions de l’escena amb el públici amb l’espai. Per això, l’acció teatral i els espectadors es barregen a l’escenari. L’obra és de Kate Tempest i Íntim Produccions. Aquest espectacle va ser la sorpresa de la Fira Tàrrega de l’any passat, convertint-se en la representació estrella de l’esdeveniment.

 

“Rhümia”ha estat l’espectacle guanyador del Gran Premi BBVA al Millor espectacle de circ 2016. El músic, clown i artista plàstic Mauro Paganini pren el relleu de Guillem Albà i aporta noves dimensions a una companyia “inestable” de pallassos amb grans dosis de tendresa i emoció. La direcció i dramatúrgia va a càrrec de Martí Torras. Aquest espectacle està adherit al programa Apropa Cultura i es podrà veure el 5 de març a les 19 h.

 

El 25 de març a les 20.30 h arribaEl Padre”, amb l’actuació d’Héctor Alterio. Obra de Florian Zeller i sota la direcció i adaptació de José Carlos Plaza. El text tracta un tema delicat, la pèrdua de la realitat a la vellesa, i la soledat. És una obra escrita per a un actor, i Héctor Alterio ha rebut les millors crítiques per la seva actuació.

 

“L’Hostalera”és una comèdia plena de preguntes sobre el sexe, l’enamorament, l’amor… L’obra és de Carlo Goldoni i Pau Carrió la dirigeix. El dia 8 d’abril, a les 20.30 h, es podrà veure l’obra que explica la vida de la Mirandolina, una hostalera que regenta el negoci familiar que va heretar del seu pare.

 

 

La cirereta del pastís de la temporada la posaràel dia 1 de maig a les 19 hInfàmia”,de Pere Riera, que n’és l’autor i director. Els actors Emma Vilarasau i Jordi Bosch la protagonitzen, juntament amb Francesc Ferrer i Anna Moliner. Els quatre donen vida als protagonistes de l’obra, quatre actors, dos veterans i dos joves aspirants que lluiten per fer-se un lloc en el complicat món del teatre.

 

 

Avançament de la Temporada de Tardor

 

La temporada vinent arribaran a Mataró espectacles de primer ordre com “Art” i “La Treva”. “Art”, de Yasmina Reza i amb la direcció de Miquel Gorriz, treu el millor d’actors molt reconeguts com Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva. “La Treva”, text de Donald Margulies, és l’obra dirigida per Julio Manrique i que compta amb les interpretacions de Clara Segura, David Selvas, Ramon Madaula i Mima Riera.

 

 

Adhesió a Apropa Cultura

 

Amb l’espectacle “Rhümia”, la Direcció de Cultura s’adhereix al programa Apropa Cultura. Una porta a la inclusió. Apropa Cultura és una iniciativa que uneix teatres, auditoris, festivals i museus amb les entitats del sector social per fer la cultura accessible. És una xarxa potenciadora de sinergies entre equipaments culturals i entitats socials que treballen per fer possible l’accessibilitat als principals equipaments culturals. L’objectiu és fomentar l’accés de les  persones que més ho necessiten a la cultura i a l’oci inclusiu, alhora que es persegueix promoure la transformació social a partir de la cultura. La Direcció de Cultura treballa per defensar una comunitat inclusiva capaç de crear condicions adequades a les necessitats de totes les persones.

 

 

Invitacions i venda d'entrades

 

Tant les entrades de pagament com les invitacions dels espectacles es poden adquirir a les oficines de la Direcció de Cultura de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de dimecres a divendres de 18 a 20 h; al web entradesculturamataro.cat i a la taquilla des d’una hora abans de l’espectacle.