Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La tercera edició de l’Ironkids dóna el tret de sortida als Jocs Escolars

Escoltar

La tercera edició de l’Ironkids dóna el tret de sortida als Jocs Escolars

La cursa se celebra el 15 d’octubre amb quatre circuits per diferents nivells

La tercera edició de la cursa Ironkids està previst que se celebri el proper dissabte 15 d’octubre al Nou Parc Central. Aquesta prova, on poden participar infants des de P5 fins a 4t d’ESO, dóna el tret de sortida als Jocs Escolars 2016-2017. 




Les inscripcions són gratuïtes i van dirigides a infants des de P5 fins a 4t d’ESO que participen en quatre recorreguts diferents segons les edats. Els circuits són els següents:




-11.00 hores, 1.000 metres: per alumnes de 5è i 6è de primària, 1r, 2n 3r i 4t d’ESO.



-11.15 hores, 750 metres: per alumnes de 3r i 4t de primària.



-11.30 hores, 500 metres: per alumnes de 1r i 2n de primària.



-11.45 hores, 250 metres: per alumnes de P5 que podran córrer acompanyats dels pares o d’altres acompanyants.






Jocs Escolars 2016-2017




La Direcció d’Esports de l’Ajuntament de Mataró coordina els Jocs Escolars a la ciutat en els quals participen els centres escolars, les associacions esportives escolars i entitats esportives amb els seus monitors, delegats i els alumnes.




Els Jocs Escolars 2015-2016 ofereixen 4 esports d’equip i 4 individuals que mouen més de 1.200 alumnes de 36 centres educatius de la ciutat. En els esports d’equip, les modalitats que es poden triar són bàsquet, handbol, futbol sala i voleibol. Els esports individuals són la natació, patinatge, tennis taula i escacs. A banda dels esports individuals i d’equip, també hi ha la possibilitat de participar en la proposta del poliesportiu on els alumnes poden iniciar-se en un conjunt de tècniques esportives segons la categoria. En el poliesportiu hi ha mini bàsquet, mini handbol, futbol sala, mini voleibol, mini hoquei i proves d’atletisme i cros.




Els alumnes participants són dels cursos compresos entre primària i batxillerat, i la competició es divideix en sis categories: prebenjamí, benjamí, aleví, infantil, cadet i juvenil.




Tot i que el tret de sortida als Jocs Escolars és la cursa de l’Ironkids, les competicions entres centres educatius comencen el 22 d’octubre i el 5 de novembre, en funció d’esports i categories.

Els tutors del joc




Una de les novetats d’enguany és que els Jocs Escolars tindran una doble classificació. Per una banda, hi haurà la classificació clàssica derivada dels resultat dels encontres i d’altra banda, hi haurà una classificació de valors, derivada d’una puntuació on es valoraran els esportistes i els equips en funció de la seva actitud, la potenciació del treball en equip, el joc net, el respecte i d’altres valors positius relacionats amb l’esport.




En aquest sentit, el passat 8 d’octubre va tenir lloc una jornada de formació dels tutors dels Jocs Escolars que vetllaran per aquesta nova classificació. Aquesta tutors són una peça fonamental de l’activitat juntament amb els seus alumnes participants, els entrenadors, coordinadors, pares i mares.




L’objectiu és promocionar i fomentar l’esport escolar amb l’acompliment del Decàleg de millora de l’esport escolar. A més de la continuïtat dels Jocs Escolars, en aquests moments s’està portant a terme El Pla de Millora de l’esport en edat escolar que, en una primera fase, contempla una diagnosi de la situació esportiva en aquestes edats i així veure els seus punts forts i febles per poder dissenyar un pla amb actuacions concretes per millorar la situació actual.