Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Xarxa de Biblioteques de Mataró engega un projecte d’hores del conte especials per a bebès

Escoltar

La Xarxa de Biblioteques de Mataró engega un projecte d’hores del conte especials per a bebès

El dia 13 de febrer comença la segona temporada del CINC, cicle de cinema infantil en català

La Xarxa de Biblioteques de Mataró amplia la seva activitat a un nou públic, els menuts de 0 a 4 anys. Al febrer comença una nova programació adreçada a aquest públic sota el nom de “La petita hora del conte”. També es reactiva la programació de cinema infantil en català CINC, que enguany s’amplia a la Biblioteca Pompeu Fabra.


 

“La petita hora del conte” neix d’una demanda existent per a la franja d’edat de 0 a 4 anys. Les hores del conte que es faran aquesta temporada prenen diferents formats: contes teatralitzats, contes musicals amb cançons de bressol i també una hora del conte en anglès. Un cop al mes es farà una activitat a les dues biblioteques.

 

El cicle començarà dimecres 24 a les 18 h a la Biblioteca Antoni Comas amb “A la voreta del mar” de la cia Patawa, un espectacle visual adreçat a infants de 0 a 3 anys que fa servir el mar com a fil conductor.

 

La Xarxa de Biblioteques reprenen el cicle CINC (Cinema Infantil en Català) amb la projecció del primer film, "Up", el 13 de febrer. Fins al 17 de desembre es podran veure un total de 10 films, cinc a la Biblioteca Pompeu Fabra i cinc a la Biblioteca Antoni Comas.

 

El  projecte CINC és una iniciativa de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat i la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i de diversos ajuntaments, institucions, entitats i cinemes.

 

La Biblioteca Pompeu Fabra s’afegeix enguany a aquest projecte amb l’objectiu d’ampliar l’oferta de programació de cinema infantil en català que s’ofereix a la ciutat. Com a novetat, aquesta edició les Biblioteques de Mataró ofereixen una programació de cinema àmplia i variada on es prioritza la programació d’un cinema menys comercial i de clàssics que afavoreix la sensibilitat estètica, l’educació emocional i la transmissió en valors socials i culturals. L’objectiu del CINC és potenciar l’hàbit de veure pel·lícules en català entre els infants, gràcies a una programació atractiva i una oferta que arriba a tot el territori.