Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Xarxa de Biblioteques de Mataró i la Sala Cabanyes organitzen una viquimarató

Escoltar

La Xarxa de Biblioteques de Mataró i la Sala Cabanyes organitzen una viquimarató

La trobada es farà el 5 de març i servirà per crear i editar articles sobre cultura i patrimoni mataroníLa Xarxa de Biblioteques de Mataró i la Sala Cabanyes celebren els centenaris de l’edifici de l’Escorxador (1915) i de la primer representació d’Els Pastorets (1916) respectivament organitzant la “ViquiMataró 100x2” aquest dissabte 5 de març, amb la intenció de crear i editar articles sobre cultura i patrimoni mataroní.


 

La Wikipèdia, una enciclopèdia lliure elaborada de forma col·laborativa, és l’obra de referència més gran i popular a Internet. La seva versió en català, la Viquipèdia, és la segona més antiga, només darrere de l’original anglesa, i conté prop de mig milió d’articles.

 

Una viquimarató és una activitat on un grup de viquipedistes es troben físicament en un lloc -sovint una biblioteca- per ampliar el màxim possible un article i/o temàtica determinada de l’enciclopèdia. Ja s’han fet diverses maratons sobre Joan Miró o sobre la Guerra de Successió Espanyola entre d’altres. És una manera de fer créixer un article de forma ràpida i també de socialitzar un viquiprojecte. Els experts proporcionen bibliografia de qualitat.

 

La trobada de Mataró es farà a la Biblioteca Antoni Comas de 10 a 14 h i tindrà dues parts: una primera part en la qual es farà un taller per explicar com s’edita a la Viquipèdia i una segona part per treballar els articles proposats com són la figura d’Antoni Comas i Pujol, la peça teatral l’Estel de Natzaret i l’edifici de l’Antic Escorxador de Mataró, entre d’altres.

 

Per participar cal inscriure’s a la biblioteca mataronina.

 

L’esdeveniment està organitzat conjuntament per la Biblioteca Antoni Comas, la Sala Cabanyes i Amical Wikimedia.