Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament substitueix per leds 900 punts de llum de vapor de sodi a tota la ciutat

Escoltar

L'Ajuntament substitueix per leds 900 punts de llum de vapor de sodi a tota la ciutat

L’estalvi previst serà de 42.244 euros a l’any, a part de la millora econòmica que suposarà la reducció de potència i el canvi de tarifa

L’Ajuntament ha començat els treballs per instal·lar leds a 900 punts de llum de la xarxa d’enllumenat públic de la ciutat que actualment funcionen amb vapor de sodi. La major part de les lluminàries que es renovaran estan situades a avingudes principals amb potències elevades, tot i que també s’hi actuarà en carrers amb problemes lumínics.

 

Dels 900 punts de llum a substituir, 700 s’han adquirit gràcies a una subvenció de 180.000 € del Pla Xarxa de Governs Locals de la Diputació de Barcelona. Els 200 restants, amb un cost d’uns 60.000 €, se substitueixen en el marc dels treballs de manteniment preventiu previstos pel contracte de manteniment de l’enllumenat públic de Mataró.

 

Els treballs de renovació afecten a un 5,46% del total de punts de llum de la ciutat. La instal·lació dels nous leds suposa un estalvi de 279.450 kW/h/any, que equivaldran a 42.244 € anuals, tot això sense tenir en compte l’estalvi que també s’aconseguirà en sol·licitar la reducció de potència i el canvi de tarifa d’aquests fanals.

 


En l’actuació també s’han tingut en compte la preservació del medi ambient, s’ha limitat per sobre d’allò que estableix la normativa aspectes com: la temperatura de color, evitant les tonalitats blanques fredes, excessos d’il·luminació, i l’emissió de llum cap al cel, i prioritzant, per altra banda, la reproducció cromàtica, que permet veure millor els colors dels objectes il·luminats.


 

Amb aquesta nova actuació, el 14,57 % de l’enllumenat públic de Mataró funcionarà amb leds.