Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró compten amb la participació de 9 establiments de la ciutat

Escoltar

Les Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró compten amb la participació de 9 establiments de la ciutat

La sèpia amb pèsols i patates es pot degustar fins al 30 d’abril



La regidora de Promoció Econòmica i Innovació, Dolors Guillen, va assistir ahir a la presentació de les XIX Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró, la sèpia amb pèsols i patates, en les quals hi participen 13 restaurants, 9 de Mataró i la resta de la comarca del Maresme. També hi van ser presents el president del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, Josep Civit, i el president del Consorci de Turisme, Joaquim Arnó.


 

Les jornades s’emmarquen en les Jornades Gastronòmiques dels Pèsols del Maresme que coorganitzen conjuntament el Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme i el Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona  Maresme amb el suport de l’Ajuntament de Mataró.

 

Durant l’acte, que es va celebrar ahir al matí a l‘aula de cuina de l’Escola de Restauració i Cambreria de Mataró del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, el xef Enric Coderch professor del curs de cuina va elaborar la recepta del Plat de Mataró conjuntament amb alumnes de l’escola i posteriorment es va oferir un tast als assistents.

 

En aquesta edició, les Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró es fan del 17 de març al 30 d’abril i compten amb la participació dels següents establiments: Caminetto, Can Bruguera, Can Rosendo, El Setrill d'en Mito, Iluro, L'Harmonia, La Girella, La Nova Rosaleda i Mundial de Mataró i El Quiñon d'Arenys de Mar, Cal Gras i Xeflis de Cabrils i Pins Mar de Sant Andreu de Llavaneres.

 

Al llarg dels darrers vint anys el Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme amb seu a Mataró s’ha posicionat com un gremi bàsicament gastronòmic, fomentant en tot moment els productes de la terra i del nostre territori, els productes de kilòmetre zero. D’aquesta manera han col·laborat àmpliament en la difusió de la cultura culinària mediterrània i de la gastronomia típica de la comarca del Maresme.

 

En l’actualitat, el gremi forma part de la Taula de Gastronomia de la Diputació de Barcelona per tal d’impulsar el Turisme gastronòmic durant l’any en què Catalunya ha estat declarada com a “Regió europea de la Gastronomia 2016”.