Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Julianes i Sempronianes mataronines són rebudes a l’Ajuntament a ritme de La Coixinera

Escoltar

Les Julianes i Sempronianes mataronines són rebudes a l’Ajuntament a ritme de La Coixinera

En acabar l’acte, han acompanyat les autoritats en comitiva a l’Anada a la Residència

L’alcalde de Mataró, David Bote, ha presidit aquest matí la recepció oficial de les Julianes i les Sempronianes mataronines, amb motiu de la celebració ahir de la seva onomàstica.

 

A Mataró hi viuen actualment 90 nenes o dones que porten el nom d’alguna de les patrones de la ciutat, segons el padró municipal.

 

La recepció ha tingut lloc al Saló de Sessions de l’Ajuntament i forma part del programa d’actes de Les Santes, Festa Major de Mataró. L’acte se celebra des de l’any 2006 i permet verificar que els noms de les patrones de la ciutat continuen presents a la societat mataronina.

 

Aquest any a l’acte han assistit 27 Julianes, 1 Juliana Semproniana i 1 Clara Semproniana. Com a novetat, la recepció ha estat amenitzada amb una actuació musical a càrrec d’alguns dels components del grup La Coixinera. A més, les assistents a la recepció s’han endut com a obsequi el darrer CD de La Coixinera, “Sons de festa: Les Santes, Festa Major de Mataró”, que aplega en un doble disc les músiques de Les Santes. El CD s’ha editat amb segell de la Casa de la Música Popular de Mataró i el suport de l’Ajuntament de Mataró.

 

Com ja és habitual, la recepció ha finalitzat amb una fotografia de grup. En acabar, també com a novetat, les Julianes i Sempronianes que ho han desitjat han pogut acompanyar l’alcalde i les autoritats en comitiva durant l’Anada a la Residència Sant Josep.