Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Maig intercultural proposa activitats diverses per conèixer de prop la varietat de cultures presents a Mataró

Escoltar

Maig intercultural proposa activitats diverses per conèixer de prop la varietat de cultures presents a Mataró

Aquest any la trobada amb infants per jugar a l’aualé celebra 15 anys

La regidora de Benestar Social, Convivència i Política Social d’Habitatge, Isabel Martínez, ha presentat avui el programa d’activitats del Maig intercultural, que és una iniciativa que per tercer any consecutiu recull les activitats que s’organitzen a l’entorn del Dia Internacional de la Diversitat Cultural, que se celebra el proper 21 de maig. En aquesta edició es faran 18 activitats diferents.

 

Al llarg de tot el mes hi haurà activitats diverses com taules rodones, exposicions, teatre, gimcanes, jocs, tertúlia literària, tallers, lectura públic de poesia i hores del conte per mostrar les diferents identitats culturals presents a la societat.

 

Entre aquestes, a destacar la Gimcana de jocs del món que tindrà lloc el 21 de maig al Pati del Cafè Nou de les 16.30 h a les 18.30 h. En aquesta activitats els infants de 6 a 14 anys podran conèixer de prop i a través del joc les diferents cultures que es troben a Mataró. O la tertúlia literària amb l’escriptora Najat El Hachmi i la psicòloga Pilar Arlàniz que parlaran a l’entorn d’”El valor de la tradició davant la contemporaneïtat” a la Biblioteca Antoni Comas el 24 de maig a les 19 h.

 

Com a novetats d’aquesta edició s’han organitzat tres taules rodones: “Valors de l’Islam i la radicalització” el 6 de maig a la Biblioteca Antoni Comas a les 19 h; “Els valors, nexes d’unió entre les cultures?” el 18 de maig a l’Espai Gatassa a les 19 h; i “Fem barri, Construïm País – Lluites compartides” el 25 de maig al Centre Cívic Rocafonda a les 19.30 h.

 

 

15 anys jugant a l’aualé

 

Una activitat que ha quedat integrada en el Maig intercultural és la trobada amb escolars per jugar a l’aualé. Una trobada que aquest any celebra els seus 15 anys reunint infants a l’entorn d’un joc de càlcul i estratègia que serveix com a mitjà per treballar el coneixement de les altres cultures, trencar estereotips i desmuntar prejudicis, com la posició social o el nivell formatiu de les persones procedents d’altres països. A la vegada es treballa la igualtat d’oportunitats, la cohesió a l’aula i la cooperació. 

 

La 15a Trobada del joc de l’aualé per celebrar l’efemèride farà el campionat final els dies 10 i 11 de maig a la plaça de l’Ajuntament. En aquests dos dies més de 700 infants, de 6è de primària, de 17 escoles de Mataró participaran de la trobada.

 

El Maig intercultural està promogut pel Consell Municipal de Solidaritat, Cooperació i Convivència. Les activitats han estat organitzades per Salesians Sant Jordi, Creu Roja, Comunitat Islàmica de Mataró Alouahda, AV de Cerdanyola i Comissió de festes de Cerdanyola, Òmnium Cultural, l’AV de Rocafonda, l’Associació de dones africanes Musu Kafo, Associació d’immigrants de Mali, Associació Badenya de Mali, Associació Cultural Hidaya, Associació Baobab, Biblioteques de Mataró, Associació Taghast espai amazic, Asociación de ayuda social Maná i el Servei d’Igualtat i Ciutadania amb la implicació de les direccions de Cultura i Esports. La iniciativa compta amb el suport de Mataró Ràdio, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya i Fruits secs Can Tarridas.