Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull la darrera Marató de donació de sang del 2016

Escoltar

Mataró acull la darrera Marató de donació de sang del 2016

Es farà el 20 de desembre durant 12 hores al Foment MataroníEl dimarts 20 de desembre, de 10.00 h a 22.00 h, se celebra al Foment Mataroní, la Marató de Donació de Sang a Mataró. La campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST), compta amb la implicació de l’Ajuntament de Mataró, l’Associació de Donants de Sang del Maresme, la Creu Roja Mataró i el Foment Mataroní. 
Aquest es la onzena edició de la Marató de donació de sang Mataró i es pretén mantenir l’objectiu de convertir la donació de sang en una gran jornada festiva. Per això hi participen moltes entitats, empreses i institucions de la ciutat, que ajuden fent difusió als seus socis, amics i clients. Algunes exemples son el Foment Mataroní, el Mercat de la Plaça de Cuba, la Unió de Botiguers de Mataró, Eurofitnes, mitjans de comunicació i els centres educatius.


"La sort de donar sang"


 
Donar sang és sinònim de salut, per això ser donant és una sort. Com també és una sort per als qui necessiten sang que hi hagi milers de persones que cada any en donen. Aquest eslògan ha estat el que s’ha utilitzat durant tot aquest any 2016 per a les més de cinquanta maratons de donació de sang que s’han fet per a tota Catalunya.


Un any més, l'objectiu: 400 donacions i nous donants
L’objectiu de la campanya d’enguany torna a ser el de superar la xifra de les 400 donacions de sang, i així assolir el rècord de participació en un sol dia a Mataró, posicionant la ciutat entre els municipis més participatius de tot Catalunya. En l’anterior Marató, l’any passat, vam estar molt a prop d’assolir la xifra, doncs es va aconseguir una participació de 368 persones. Ressaltar la importància d’aconseguir nous donants. Que totes aquelles persones que encara no han donat mai sang, trobin amb la Marató, l’oportunitat per fer-ho.
Jugar també és un dret
Creu Roja necessita recollir joguines per repartir a més de 1.000 infants sense recursos de les comarques del Maresme. La recollida ja ha començat i se'n poden donar fins a finals de mes a totes les seus de l'entitat. La Marató es vol solidaritzar amb aquest acte i un dels punts de recollida a més a més de les seus de Creu Roja, també es podrà fer durant la jornada en el mateix Foment Mataroní.


Dades sobre la donació 
-Una de cada 10 persones que entra a un hospital necessitarà una transfusió sanguínia
- La sang és imprescindible en moltes intervencions quirúrgiques i per curar malalties digestives, l’anèmia o determinats càncers
-De cada donació se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que se n’obté concentrats d’hematies, plaquetes i plasma


-Podem donar sang més d’una vegada l’any. En concret, les dones poden donar-ne 3 vegades l’any i els homes 4.
-Els components de la sang caduquen passats uns dies, per això és necessari donar-ne de forma regular.
Des del BST es fomenta la donació com un acte de responsabilitat ciutadana i com una acció de compromís social. La sang es necessita sempre i tothom en pot donar destinant només 20 minuts del seu temps. Donar sang ha d’esdevenir més un hàbit, que no una activitat de solidaritat puntual i extraordinària.


El Banc de Sang i Teixits
BST és l’empresa pública responsable de subministrar sang suficient i de qualitat per atendre totes les necessitats dels malalts de Catalunya. Per poder disposar de la sang necessària, el BST organitza campanyes de donació de sang per tot el territori. Cada setmana, organitza una mitjana de 60 campanyes de donació. A més, disposa de centres de donació als principals hospitals del país.