Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Dia del cooperant amb una xerrada sobre el treball de cooperants i voluntaris

Escoltar

Mataró celebra el Dia del cooperant amb una xerrada sobre el treball de cooperants i voluntaris

L’acte es farà el 22 de setembre i se centrarà en un projecte de l’Associació Planeta

L’acte de commemoració del Dia del cooperant se celebrarà demà dijous 22 de setembre, a les 19.30 h al Centre Cívic Pla d’en Boet, i consistirà en una xerrada de l’Associació Planeta sobre la tasca que porten a terme a Oussouye (Senegal). L’acte estarà presidit per la regidora de Benestar Social, Convivència i Política Social d’Habitatge, Isabel Martínez. 




La xerrada tindrà com a títol “L’aigua, element de transformació per Oussouye” i anirà a càrrec de l’Associació Planeta. El president de l’entitat, Idrissa Djiba Dieme, i el president de FADDO, Antonie Sambou, explicaran el seu projecte en aquesta població de Senegal.






Dia del Cooperant




El Ple de l’Ajuntament va aprovar al setembre de 2007 donar suport a les iniciatives que sorgeixin per reconèixer i difondre el treball dels cooperants i impulsar, a través del Consell Municipal de Solidaritat, Cooperació i Convivència, la celebració d’actes que persegueixin aquesta finalitat. Per aquest motiu, des de l’any 2008 Mataró acull al voltant del 8 de setembre un acte per commemorar el Dia del Cooperant, organitzat cada any per una entitat.




Del 2008 al 2014, l’Associació Haribala, el Col·lectiu de teatre EPMA, l’Associació Amics Escola Pia al Senegal, la Fundació Grup Tercer Món Mataró, l’Associació Amics del bisbe Joan Godayol, l’Associació Amics de la República Dominicana, VOLS-Voluntarial Solidari, Grup de Cooperació Internacional de la Fundació El Maresme i, per últim, l’Associació Planeta són les entitats que han organitzar el Dia del cooperant a Mataró sota l’impuls del Consell Municipal de Solidaritat, Cooperació i Convivència.