Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Dia Mundial de la Gent Gran

Escoltar

Mataró celebra el Dia Mundial de la Gent Gran

A la ciutat hi ha 27.697 persones majors de 60 anys

L’1 d’octubre és el Dia Internacional de la Gent Gran des que l’any 1990 Nacions Unides ho proclamés amb la resolució 45/106. L’objectiu d’aquesta diada és instar a reflexionar sobre els reptes socials i polítics que suposa el creixent envelliment demogràfic i a vetllar per una vellesa digna.




A Mataró hi ha 27.697 persones de més de 60 anys que suposen el 22.12 % de la població total de la ciutat. L’any 2025 es preveu que les persones de més de 60 anys siguin 33.096, que suposaran un 26,26 %.






Lectura del manifest 




La celebració d’aquest dia internacional es celebra a Mataró amb una diada de germanor i amb la lectura del manifest en el transcurs d’un acte.




Les dues activitats se celebraran el proper 6 d’octubre. Al matí, la diada de germanor suposarà una caminada des del Poliesportiu Municipal Eusebi Millán fins a la Font Picant d’Argentona. Un cop allà es farà un esmorzar i tallers de txi-kung i d’automassatge. A la tarda, a partir de les 18 h, a Can Palauet, es llegirà el Manifest de la Gent Gran. En aquest acte, que es retransmetrà en directe des de Mataró Ràdio en el programa “L’hora de la gent gran”, participarà el regidor de Gent Gran Activa, Joan Vinzo, i es farà un recital poètic amb un duo musical format per veu i guitarra.