Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Dia Mundial del Teatre recordant Shakespeare

Escoltar

Mataró celebra el Dia Mundial del Teatre recordant Shakespeare

Del 29 de març al 3 d’abril s’organitzen diferents activitats

Mataró celebra a partir d’avui el Dia Mundial del Teatre amb activitats diverses com visites guiades al teatre, espectacles de teatre i mostrant la cuina de creació d’un espectacle. L’acte principal serà però “Et regalo Shakespeare”, que commemorarà el 400 aniversari de la mort de William Shakespeare. El 2 d’abril més d’un centenar de voluntaris relacionats amb el teatre recitaran fragments personalitzats de l’obra del dramaturg anglès als vianants que passegin per La Riera.

 

El Dia Mundial del Teatre va ser creat l’any 1961 per l’Institut Internacional del Teatre i se celebra cada 27 de març.

 

La celebració a Mataró començarà avui dimarts 29 de març amb dues visites guiades a les entranyes del Teatre Monumental. Es farà un recorregut per la història del teatre mataroní, s’explicaran anècdotes viscudes a les seves parets però també es podrà visitar espais que els espectadors del teatre no veuen mai. Les visites es faran a les 19 h i a les 20.30 h.

 

Dimecres 30 de març al Teatre Monumental es podrà veure l’espectacle d’Oriol Colomer “Gabriel o les confessions d’un professor de teatre”, un homenatge a tots aquells que amb paciència, entusiasme, creativitat i rigor treballen a la cuina de l’escena. Es faran dues representacions, a les 19 h i a les 21 h. L’entrada és gratuïta amb invitació que es pot aconseguir al web entradesculturamataro.cat i a les oficines de la Direcció de Cultura.

 

La següent cita del Dia Mundial del Teatre serà la doble representació del nou espectacle de Josep Maria Flotats, “Ser-ho o no”. Els espectadors del Teatre Monumental podran veure aquesta comèdia signada per Jean – Claude Grumberg que narra la història de dos veïns que es troben sovint al replà de l’escala i un dia un descobreix per Internet que l’altre és jueu.

 

Dissabte 2 d’abril a partir de les 19 h La Riera s’omplirà de més d’un centenar de voluntaris disposats a regalar fragments de Shakespeare a cau d’orella als seus vianants. Hi participen les Biblioteques de Mataró, el Col·lectiu de teatre EPMA, el Grup de Teatre “El Tramvia”, el Grup independent de teatre, l’i15! TEATRE, professors de la Mostra de teatre, Òmnium Cultural, la Sala Cabanyes, el TAC, l’Aula de Teatre de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i també persones a títol individual que s’estimen el teatre. Tot seguit, a les 20 h, davant l’Ajuntament, es llegirà el manifest en commemoració del Dia Mundial del Teatre. Factea Produccions col·labora en l’organització de l’acte.

 

La celebració de l’efemèride s’acabarà el 3 d’abril amb l’assaig obert de (V_D_V_L) UDUL, el nou espectacle que estan treballant a Mataró la companyia Los Galindos, recentment guardonats amb el Premi Nacional de Circ. L’acte serà a Can Gassol a les 19 h i les entrades ja s’han exhaurit.

Les activitats estan organitzades per la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró.