Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb activitats lúdiques i de sensibilització

Escoltar

Mataró celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb activitats lúdiques i de sensibilització

Els actes tenen lloc del 16 al 22 de setembre

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Aquest any, a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, la Setmana també reforça el potencial de la mobilitat intel·ligent a l'hora de contribuir al desenvolupament econòmic.

 

Mataró combina en el seu programa activitats adreçades a la sensibilització i la informació amb d’altres de caire més lúdic.

 

Entre les activitats de sensibilització destaquen dues xerrades sobre mobilitat. La primera tindrà lloc dilluns 19 a les 19 h a la Biblioteca Antoni Comas. Organitzada per Som Mobilitat, tindrà per títol “La mobilitat emergent i la seva capacitat transformadora”. La segona es farà el dimecres 21 a les 19 h, està organitzada pel Servei de Mobilitat de l’Ajuntament, i tractarà el tema “Carrers per conviure (la pacificació del trànsit)”.

 

Entre les activitats de caire més lúdic cal destacar la VIII Pedalada organitzada pel BACC (Bicicleta Club de Catalunya) a Mataró, que tindrà lloc el diumenge 18 amb sortida a les 10.30 h del Pati del Cafè Nou. Es tracta d’una passejada urbana per un itinerari de 7 km amb arribada al mateix punt de sortida. Les inscripcions es poden fer des de les 10.00 h i l’activitat és gratuïta.

 

També entre els dies 16 i 22 de setembre (excepte diumenge 18), la botiga 9Transport, ubicada al número 133 del Camí del Mig, permetrà provar una bicicleta elèctrica a qui ho desitgi en l’horari següent: de 9.30 a 13.30 h i de 17 a 20 h.

 

Durant la Setmana també s’hi podran fer les rutes audioguiades per Mataró comercial i patrimonial que programa el Servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament del 16 al 22 de setembre (excepte dilluns 19), de 10 a 13 h i de 17 a 19 h. El punt de trobada és l’Ajuntament (La Riera, 48). Diumenge 18 a les 11 h també tindrà lloc des de l’Ajuntament la ruta “El modernisme a Mataró”.

 

Així mateix, la Unitat d’Educació Viària de la Policia Local té previst per a aquests dies diferents cursos i activitats adreçats a escolars; i el dijous 22 de setembre de 10 a 11.30 h, a l’Edifici de Via Pública (plaça de Granollers, 11) i al Parc de Bombers de Mataró, s’hi farà un curs d’educació viària per a gent gran organitzat per Policia Local, Mataró i Bombers de la Generalitat.

 

 


Regal de targetes de Mataró Bus



Mataró Bus també col·labora amb els actes organitzats durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura regalant targetes T-2 als participants de les activitats programades.

 

Així mateix, el dissabte 17 Mataró Bus regalarà fundes per a les targetes bus als seus usuaris.

 

 

Altres actes

 

Més enllà del calendari marcat per la Setmana de la Mobilitat, a Mataró hi ha programats actes relacionats que tindran lloc durant el mes d’octubre.

 

Així, la Casa Capell ha programat per dissabte 8, a les 10 h, un “Curs eficient de cotxe” , i per dissabte 1, també a les 10 h, un “Taller de reparacions a la bicicleta (nivell avançat)”. Per a les dues activitats cal inscripció prèvia a www.mataro.cat/casacapell.