Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró, ciutat convidada a les Festes de Santa Eulàlia de Barcelona

Escoltar

Mataró, ciutat convidada a les Festes de Santa Eulàlia de Barcelona

La presentació es va fer ahir al Palau de la VirreinaEl regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, va participar ahir al matí en la presentació de les Festes de Santa Eulàlia de Barcelona, que se celebren de l’11 al 14 de febrer i en les quals el seguici festiu de Mataró és el convidat d’enguany. A la roda de premsa també hi van participar la comissionada de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Berta Sureda; la directora de Festes de l’Institut de Cultura de Barcelona, Marta Almirall; i la coresponsable de Llum BCN, Maria Güell.


 

A la roda de premsa, que es va celebrar al Palau de la Virreina de Barcelona, Joaquim Fernàndez va destacar la importància de poder ser els convidats de la que és la gran festa d’hivern de la cultura popular d’arrel tradicional de Barcelona.

 

Mataró agafa el relleu a Manresa, Cardona i Reus que van ser les ciutats convidades els anys 2015, 2014 i 2013 respectivament.

 

El regidor de Cultura va parlar de les figures institucionals que des del passat 30 de gener i fins al 14 de febrer estan a la planta baixa del Palau de la Virreina. Els visitants poden veure la Família Robafaves i els Nans, l’Àliga, el Drac i el Dragalió i les Diablesses. La Momerota i Momeroteta s’incorporaran a la mostra l’11 de febrer ja que aquests dies participen al Carnestoltes de Mataró. Al Palau de la Virreina també hi ha un espai de difusió i promoció de la ciutat de Mataró, a través de plafons informatius i vídeos específics que mostren elements destacats de la capital del Maresme. A partir de les imatges es pot descobrir la Nau Gaudí, la Festa al Cel i les comparses del seguici festiu en acció.

 

El seguici mataroní participarà en una cercavila el diumenge 14 de febrer. A les 17 h totes les figures mataronines sortiran en cercavila des del Palau de la Virreina fins a la plaça de Sant Jaume, on faran els balls propis. En aquest recorregut acompanyaran els Gegants de Barcelona, Jaume I i Violant d'Hongria, i als dos macers que encapçalaran la comitiva.

 

El seguici barceloní tornarà la visita a Mataró al mes de juliol del 2016 amb els Gegants de Barcelona i els dos macers, Els Gegants del Pi (Mustafà i Elisenda), els Gegants de Santa Maria del Mar (el Rei Salomó i la Reina de Saba), l’Àliga, el Lleó, la Mulassa, el Bou, la Víbria, la Tarasca, els Cavallets Cotoners i el Drac de Ciutat Vella.

 

La colla castellera Capgrossos de Mataró també participen a les Festes de Santa Eulàlia diumenge 14 de febrer al matí amb una jornada castellera amb totes les colles de Barcelona.