Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró comença la campanya de poda de l’arbrat

Escoltar

Mataró comença la campanya de poda de l’arbrat

Està previst podar més de 2.600 arbres fins al març

El Servei d’Espais Públics de l’Ajuntament ha començat els treballs de poda de l’arbrat viari previstos per a la campanya 2016-2017. Fins al mes de març està previst podar 2.606 arbres, aproximadament el 10% dels exemplars situats a la via pública (uns 23.000 exemplars en total).


 

S’actuarà en més d’un centenar de punts de la ciutat, on s’ha detectat un major nombre d’incidències i es considera que la poda és més necessària, majoritàriament en arbres situats als carrers de la ciutat. Els treballs intenten solucionar problemes per la proximitat de les branques a les façanes d’habitatges; incidències amb la fructificació; afectació a la senyalització vertical, als semàfors o als serveis (línies elèctriques i de telefonia); interferència amb l’enllumenat públic, i també reduir problemes fitosanitaris provocats per malalties de l’arbrat o insectes o afectacions a la salut de les persones, com les al·lèrgies.

 

La poda es fa de manera diferent a cada arbre segons es tracti de poda de formació, que potencia l’estructura natural de l’arbre i la seva adaptació a l’indret on està plantat; poda de neteja, per eliminar branques seques o malformades o brots que malmeten la configuració estructural de l’arbre; o poda de brocada, que elimina un percentatge elevat de brancam per reconduir greus defectes de formació. La poda afecta principalment a les següents espècies: plàtans, moreres, tipuanes, bellaombres i oms de Sibèria.

 

Les restes de poda es recullen, trituren i emmagatzemen per aprofitar-les com a mulch per millorar parterres i zones verdes. Els treballs s’organitzen amb dos equips de poda que treballen al mateix temps en diferents carrers: un format per personal propi de la Secció de Jardineria i l’altra amb personal extern de l’empresa FCC, adjudicatària del contracte per al manteniment de parcs i jardins. Donada l’alçada d’alguns arbres a vegades cal utilitzar cistelles hidràuliques per realitzar les feines. Els llocs on s’actua se senyalitzen 48 hores abans indicant el dia i horari de la poda.

 

La campanya de poda va començar la setmana passada. Els treballs s’aturaran durant les festes de Nadal com a mesura de seguretat per l’increment de la mobilitat de vianants i circulació rodada.