Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró estrena el Punt del Voluntariat, una eina per potenciar el voluntariat des de diferents vessants

Escoltar

Mataró estrena el Punt del Voluntariat, una eina per potenciar el voluntariat des de diferents vessants

La presentació s’inclou en la celebració de la Setmana del Voluntariat

El regidor de Cultura i Participació Ciutadana, Joaquim Fernàndez, ha presentat avui 16 de desembre el Punt del Voluntariat, un servei que oferirà informació i acompanyament a les persones interessades en realitzar voluntariat i on s’informarà sobre els projectes de voluntariat que hi ha a la ciutat. La presentació es fa en el marc de la celebració de la Setmana del Voluntariat que es desenvolupa del 12 al 20 de desembre.




A més de fer l’acompanyament a les entitats de Mataró que tenen o volen tenir projectes de voluntariat, també es donarà suport a fer difusió de les crides de voluntariat, s’acompanyarà en la redacció del projecte de voluntariat i es realitzaran sessions formatives diverses.




El darrer objectiu del Punt del Voluntariat és sensibilitzar a la ciutadania sobre la importància de les activitats de voluntariat i reconeixement a la tasca que realitzen les persones voluntàries que hi ha a la ciutat de Mataró.




El Punt del Voluntariat es situa físicament al carrer Juan Sebastián Elcano, 6 de Mataró (Centre Cívic Pla d'en Boet), cal demanar cita prèvia a través del correu participacio@ajmataro.cat o per telèfon al 93 758 2668.






Nou espai web




El Punt del Voluntariat disposa d’un espai virtual www.mataro.cat/entitats on les persones interessades podran veure crides de voluntariat dels àmbits: social, ambiental, sociosanitari coordinat amb la borsa de la Fundació Hospital, cultural, educatiu, esportiu, i cooperació i solidaritat. A més les persones interessades en realitzar voluntariat tindran la possibilitat de rebre un butlletí mensual on se les informarà de les crides permanents i puntuals existents.




Mataró compta, des de 2001, amb l'Agència municipal de Suport a l'Associacionisme amb l’objectiu d’esdevenir un referent pel teixit associatiu de la ciutat i impulsar mesures de millora del sector, potenciant programes formatius i establint canals de suport a la gestió i funcionament de les entitats.




Al llarg del 2016, l'Agència del servei de Projectes Transversals i Participació ha estat treballant per incloure un nou recurs i ha creat el Punt del Voluntariat fruit de la necessitat de tenir un espai d’aquest tipus a la ciutat. Per fer-ho ha comptat amb una subvenció del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.