Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró estudiarà implantar punts d’informació i atenció sobre violència masclista a les zones d’oci i en actes massius

Escoltar

Mataró estudiarà implantar punts d’informació i atenció sobre violència masclista a les zones d’oci i en actes massius

El Ple de l’Ajuntament va aprovar dijous 6 d’octubre una proposta de resolució presentada pel grup municipal d’ERC-Moviment d’Esquerres per estudiar la implantació de punts d’informació i atenció sobre violència masclista durant esdeveniments festius de gran afluència i en les zones d’oci nocturn.

 

La proposta es va aprovar per unanimitat dels regidors presents a la sessió plenària (la regidora no adscrita no va assistir). El text íntegre aprovat és el següent:

 

“Lamentablement, la violència contra les dones "és un tema diari i quotidià", i per això, alguns ajuntaments, com per exemple el de Barcelona, han volgut aprofitar l’altaveu de les festes de La Mercè per sumar esforços en la lluita contra les agressions sexistes.

 

D’aquesta manera, i emmarcat en una campanya contra la violència masclista, l’Ajuntament de Barcelona va realitzar un assaig, instal·lant per primera vegada un estand d’informació i atenció a situacions d’assetjament sexista durant les festes de la ciutat.

 

Amb la idea d’oferir informació de caire preventiu sobre assetjament sexual i violència masclista a les persones que s’hi adrecin, els estands disposaven de professionals que atenen de manera individualitzada i confidencial les persones que s’hi acosten. Hi treballen educadors i persones especialitzades en l’atenció d’aquest tipus d’agressions i, en funció del cas, s’activen, també, Policia Local i/o Mossos d'Esquadra.

 

L’experiència, en aquest cas de Barcelona, ha resultat en 490 persones que han rebut informació sobre els serveis municipals que la ciutadania té al seu abast en cas de patir un assetjament o agressió sexual i en 11 han explicat episodis de violència sexista (5 en el marc de les festes).

 

En paral·lel a la instal·lació de la carpa l’Ajuntament de Barcelona va disposar una sèrie d’informadors repartint fulletons explicatius de la campanya entre el públic dels concerts de la Mercè, així com diferents iniciatives en col·laboració amb els agents de l’oci de la ciutat.

 

Pensem que com a acció de sensibilització, que intenta apropar a les persones més joves la informació sobre els serveis de la ciutat i conèixer les seves demandes i preocupacions en matèria d’agressions sexistes, és una acció digna de ser estudiada amb vistes a la seva replicació/adaptació a la festa de Les Santes o per aquells actes massius que es consideri oportú, com per exemple la seva habilitació per a les zones intensives d’oci nocturn a Mataró.

 

Per aquest motiu, el Grup Municipal d’ERC – Moviment d’Esquerres proposa els següents acords: 
 

Primer. Estudiar la implantació activa d’accions com les descrites (estands d’atenció i informació, accions en col·laboració amb els agents d’oci locals i informadors itinerants) aprofitant tots els esdeveniments festius amb gran afluència de públic i també, de manera habitual, a les zones intensives d’oci nocturn de Mataró.”