Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró fa les platges més accessibles

Escoltar

Mataró fa les platges més accessibles

Dues dutxes adaptades, noves cadires amfíbies per facilitar el bany i una vorera protegida al costat del Centre Natació Mataró entre les millores

L’alcalde, David Bote, i la regidora de Via Pública, Equipaments i Espais Públics, Núria Moreno, han visitat avui les actuacions de millora de l’accessibilitat que s’han fet a les platges de Mataró.

 

L’Ajuntament ha dut a terme i està finalitzant diferents actuacions amb l’objectiu principal de prioritzar la mobilitat dels vianants, i facilitar el bany i accés a les platges a les persones amb mobilitat reduïda. Entre les accions realitzades destaquen:

 

- Creació d’una vorera per als vianants protegida amb travesses de fusta al costat del Centre Natació Mataró, que garanteix el pas a la platja amb seguretat.

 

- Adaptació de quatre passos per a vianants al passeig Marítim.

 

- Col·locació de dues dutxes amb cadires adaptades per a persones amb mobilitat reduïda, una a la platja del Callao i l’altra a la del Varador, al costat del Centre Natació Mataró. Està previst instal·lar una tercera dutxa al Varador, al costat del lloc de socors de la Creu Roja.

 

- Col·locació de bancs de formigó al costat de les dutxes existents a la platja del Varador.

 

- Ampliació de les places d’estacionament reservades per a persones amb mobilitat reduïda al passeig marítim, que han passat de 20 a 26.

 

- Dins del servei de salvament, vigilància i socorrisme de l’Ajuntament a les platges de Mataró, que duu a terme Creu Roja com adjudicatària del contracte, aquest any es disposa de dues noves cadires amfíbies més lleugeres per facilitar el bany adaptat a les persones amb problemes de mobilitat.

 

- Ampliació de les passeres de fusta instal·lades a la sorra per permetre arribar fins a l’aigua.

 

A més, en els propers dies s’instal·larà una línia de vida per facilitar el bany a la platja del Callao i es reposarà l’existent a la platja del Varador.

 

 

Socorristes Júnior

 

L’alcalde i la regidora també han assistit aquest migdia a la darrera sessió de la campanya de sensibilització que han dut a terme Creu Roja i l’empresa Lidl per transmetre conductes saludables a la platja als nens. L’acció, anomenada “Socorristes Júnior”, va adreçada a nens d’entre 2 i 12 anys i es fa en 7 municipis costaners de les demarcacions de Barcelona, Tarragona i Girona durant tot l’estiu. A Mataró, a la platja del Callao, aquestes activitats s’han portat a terme els dies 19 i 21 de juliol i avui 2 d’agost.

 

Durant aquestes sessions, els participants han pogut aprendre amb diferents tallers i representacions de titelles principis i valors humanitaris, així com consells de precaució. S’aborden temes com l’ús de protecció solar i la hidratació, la importància de consumir fruita fresca i aigua, la interpretació de les banderes a les platges, la incidència de les meduses, la distribució de braçalets identificatius per a infants en cas de pèrdua, la separació de residus i el lloc on abocar-los o com funciona el servei de bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda a través de les cadires amfíbies i altres elements d’accessibilitat.

 

Les accions de sensibilització realitzades per Creu Roja a les platges de Mataró també formen part del contracte del servei de salvament, vigilància i socorrisme de l’Ajuntament. El consistori ha adjudicat aquest any per primera vegada per concurs aquest servei, que en temporades anteriors s’havia dut a terme mitjançant conveni. L’Ajuntament hi destina 152.971,93 € (IVA inclòs).