Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró formarà part del projecte ‘De mar a mar’ de residències de creació i cerca en l’àmbit del circ

Escoltar

Mataró formarà part del projecte ‘De mar a mar’ de residències de creació i cerca en l’àmbit del circ

És un projecte de cooperació per al període 2016-2019 entre regions transfrontereres dels Pirineus

‘De mar a mar’ és un projecte de treball transfronterer en l’àmbit del circ contemporani. Té la finalitat d’afavorir la creació i la difusió del circ en el conjunt de les regions transfrontereres dels Pirineus, utilitzant accions destinades a l’orientació, formació i a l’acompanyament dels artistes de circ, creant relacions solidàries amb el conjunt de la professió.




El projecte compta amb 14 socis de diverses regions, entre els quals hi ha el Consorci Transversal Xarxa d’Activitats Cultural del qual Mataró en format part. Per aquest motiu, el passat dimarts 27 de setembre el Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i President de la Xarxa Transversal, Joaquim Fernàndez, va assistir a Osca a l’acte de presentació del projecte.




S’ha obert una convocatòria per a residències itinerants de creació en què hi poden participar artistes, companyies i col·lectius de circ (en diferents modalitats per a emergents, professionals o companyies consolidades) residents en l’espai transfronterer França – Espanya. L’objectiu d’aquest fons és oferir a les companyies la possibilitat de treballar les seves creacions a d’altres territoris i augmentar les possibilitats de difusió i promoció d’espectacles.




A partir d’aquí es preveuen diverses accions innovadores amb els artistes i companyies que entrin a formar part del projecte:




-Apadrinaments solidaris entre equips consolidats i artistes emergents.

 


-Fons mutualitzat per fomentar la investigació i la creació.

 


-Crear una xarxa de difusió per als artistes (emergents i consolidats) i sensibilització dels programadors de l’acompanyament.

 


-Sistema de selecció i seguiment innovador concebut com un espai d’intercanvi de coneixement i orientació per als joves artistes i els professionals del sector.

 


-Accions de formació per a preparar als joves artistes per la seva inserció laboral.

 


Transversal és un dels agents en l’àmbit de la difusió. Hi participarà acollint bàsicament les gires d’artistes internacionals que plantegi el projecte.

El projecte “De mar a mar” està cofinançat per la Unió Europea (FEDER) dins el programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020)




Consorci Transversal, Xarxa d'Activitats Culturals




Transversal és una Xarxa que aplega 10 ciutats mitjanes de Catalunya que col•laboren en l’àmbit de la Cultura: Figueres, Girona, Reus, Sant Cugat del Vallès, Mataró, Manresa, Vilanova i la Geltrú, Granollers, Tortosa i Olot són els membres d’aquest consorci. Aquests municipis comparteixen un seguit de valors en favor de la promoció i defensa de la cultura, i es beneficien dels avantatges del treball en xarxa.