Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró no acollirà la tercera edició de la Festa al Cel

Escoltar

Mataró no acollirà la tercera edició de la Festa al Cel

La decisió del Govern respon a l’interès general per mantenir l’estabilitat pressupostària i al compromís amb el Bon govern, l’ètica i la transparència



L’alcalde de Mataró, David Bote; i el primer tinent d’alcalde, Joaquim Fernàndez, han donat a conèixer aquesta tarda que Mataró no tirarà finalment endavant l’edició 2016 de la Festa al Cel. El festival aeri havia de tenir lloc a la platja del Varador de la capital del Maresme els propers 24 i 25 de setembre. També hi han estat presents la regidora de Promoció Econòmica i Innovació, Dolors Guillén, i el regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez.


 

La decisió, que es va prendre ahir a la tarda en una reunió del Govern municipal i s’ha traduït avui en un decret, respon bàsicament a motius econòmics. Les previsions d’ingressos per millorar l’autofinançament de l’esdeveniment, que es calcula que pot tenir un cost global de 520.000 €, no s’han acomplert i, malgrat que es considera un bon actiu de promoció de ciutat, l’Ajuntament no està en condicions d’assumir el cost de la pràctica totalitat del projecte.

 

Les aportacions previstes per empreses patrocinadores amb data 1 de juliol no superen els 100.000 €, xifra molt inferior a la prevista inicialment, fet que obligaria l’Ajuntament a haver d’assumir amb recursos propis els més de 420.000 € restants.

 

En el Pressupost municipal 2016, aprovat a l’abril passat, estan previstes diverses partides per assumir el cost de la Festa al Cel amb una aportació municipal total de 220.000 €. Per incrementar aquesta xifra fins cobrir els costos definitius el Govern hauria de promoure una nova modificació pressupostària. Arribat aquest punt, i en defensa de l’interès general per mantenir l’estabilitat pressupostària, el Govern ha decidit renunciar a continuar a tirar endavant la Festa al Cel. 

 

El compromís del Govern municipal amb la ciutadania i amb la resta de grups municipals -expressat reiteradament per l’alcalde des de setembre de l’any passat- ha estat sempre el de cercar un major finançament de l’esdeveniment que en les passades edicions i donar compte de cada euro que s’hi destina del Pressupost municipal en el marc del projecte de Bon govern, ètica i transparència.

 

Per a l’organització de la Festa al Cel, l’Ajuntament va convocar dos concursos públics per contractar tant la gestió de la graella d’aeronaus participants (Aeroclub Barcelona-Sabadell), com la producció, logística i cerca de patrocinadors de l’esdeveniment (Actividades de Ocio y Educación, SL –Swolf Group). En no realitzar-se el festival aeri aquests dos contractes s’han de cancel·lar.

 

El Govern municipal demana disculpes a les institucions, administracions i empreses que ja havien mostrat el seu suport i col·laboració en l’organització de l’esdeveniment i espera que comprenguin la situació.

 

El Govern ha decidit també que les diferents partides pressupostàries dedicades a aquest festival es destinin a projectes per a la promoció de ciutat.

 

 

 

Les edicions anteriors

 

L’Ajuntament de Mataró va apostar per primera vegada el 2014 per acollir aquest festival, que abans es feia a Barcelona, amb l’objectiu de promocionar la ciutat i que la visita d’aficionats i espectadors repercutís econòmicament en el sector de la restauració, el comerç i els allotjaments locals.

 

El festival aeri va atraure l’any passat 123.000 persones i s’ha valorat positivament la seva repercussió mediàtica i també l’impacte sobre un determinat sector de l’economia local.