Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró organitza la primera trobada de la xarxa temàtica: la formació artística per a la cohesió social

Escoltar

Mataró organitza la primera trobada de la xarxa temàtica: la formació artística per a la cohesió social

Aquesta activitat forma part de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores

Mataró ha organitzat la primera trobada de la xarxa temàtica de la formació artística per a la cohesió social que es farà divendres 21 d’octubre, durant tota la jornada, al Cafè de Mar. A la trobada hi participaran les ciutats educadores de L'Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat, Granollers, Lleida, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Tarragona, Terrassa, València i Saragossa. 
Els objectius d’aquesta trobada són acordar el calendari de treball i les tasques concretes a realitzar fins al 2018; validar la proposta de definició i les característiques de les activitats artístiques orientades a la cohesió social així com els guions per organitzar la informació; i presentar algunes de les activitats i serveis de les ciutats.
Antecedents
En la primera reunió de la nova Comissió de Seguiment de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores (RECE), que va tenir lloc el passat 7 de març a Lleida, es van consensuar les 6 xarxes temàtiques que funcionaran al llarg del període 2016-2018.
Les sis xarxes, amb els municipis que les lideren, són les següents:


-"La prevenció de l'absentisme i l’abandó escolar. Aprofundiment de polítiques tendents a la prevenció del fracàs escolar i en especial a la integració de menors i les seves famílies en situació de risc d'exclusió ", coordinada conjuntament per les ciutats de Màlaga, Sevilla i lcázar de Sant Joan.


-"Acompanyament a famílies en la construcció de ciutats educadores", dinamitzada per Avilés i Parets del Vallès.


-"Ciutat Educadora, patrimoni immaterial i identitats culturals (Ciutat educadora i turisme responsable)", liderada per Barcelona.


-"Un model d'impuls de la Formació Professional des del món local", proposada per Lleida.


- "La formació artística per a la cohesió social", coordinada per Mataró.


-"Què fem els ajuntaments per compensar desigualtats?” dinamitzada per Vitòria-Gasteiz.
1a fase de treball


Les accions que la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores va marcar a cadascun dels grups temàtics per a una primera fase de treball, emmarcada en els mesos de maig a octubre de 2016, van ser dues. La primera, disposar de documentació i informació sobre les activitats d’art comunitari de cada ciutat per poder contrastar i elaborar un catàleg d’experiències. I en segon lloc, organitzar la primera reunió de treball per poder acordar el pla de treball, validar les tasques i guions per organitzar i compartir la informació sobre activitats artístiques comunitàries.
Aquesta primera trobada es realitza demà divendres a Mataró i comptarà amb dues sessions de treball, una exposició de les experiències de Mataró, Saragossa, Lleida, L’Hospitalet de Llobregat i Sant Just Desvern.
També hi ha prevista una actuació artística i la visita a Can Marfà, Museu del Gènere de Punt i a la Nau Gaudí.