Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró participa a Itàlia a l’assemblea general d’ACTE, que reuneix les principals col·lectivitats europees tèxtils

Escoltar

Mataró participa a Itàlia a l’assemblea general d’ACTE, que reuneix les principals col·lectivitats europees tèxtils

La regidora de Promoció Econòmica i Innovació i presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén, participa a partir d’aquest dimarts a Prato (Itàlia) a la reunió d’ACTE, l'associació de col·lectivitats tèxtils europees. L’acompanya la directora de l’Àrea d’Empresa del TecnoCampus, Emma Feriche. En l’assemblea es nomenarà una nova presidència, que els darrers anys ha ostentat Terrassa.




L'associació ACTE va ser fundada l'any 1991 i compta amb 20 socis i deu entitats adherides, entre les quals hi ha el gremi del gènere de punt de Mataró i el Maresme ASEGEMA. Té com a finalitat fundacional representar i defensar els interessos de les col·lectivitats territorials i organismes adherents que representen als territoris amb presència dels sectors tèxtil, confecció, pell, calçat i complements de moda. La xarxa té dos tipus de membres: efectius, com les administracions locals i les regionals europees; i adherents, com els centres tecnològics, universitats, cambres de comerç, organitzacions empresarials i sindicals. Les principals activitats de la xarxa són fer accions de lobby, preparació i gestió de projectes comuns i accions de sensibilització.

 

La incidència en organitzacions com ACTE és important perquè Mataró lidera un projecte territorial en el marc dels PECT (Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial). La idea és convertir el Maresme en un pol d’activitat de l’anomenat tèxtil tècnic, amb un elevat valor afegit en la producció. L’Escola de Teixits de Punt de Canet, el centre tecnològic Eurecat (en el qual s’ha integrat el mataroní CETEMMSA) i ASEGEMA són actors destacats en el projecte.