Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró preparada per a la celebració de la 19a Mitja Marató

Escoltar

Mataró preparada per a la celebració de la 19a Mitja Marató

La 23a edició de la Mataró Escolar compta amb 1.400 inscrits



El regidor d’Esports, Josep Maria Font, i la gerent de l’empresa Diversport, Sònia Jornet, han presentat avui, 1 de desembre, els darrers aspectes organitzatius de la 19a Mitja Mataró Ciutat de Mataró, que se celebrarà el proper diumenge 4 de desembre, i la 23a edició de la Marató Escolar, que se celebrarà el dissabte 3 de desembre. Entres les dues curses es preveu una participació de 3.500 esportistes.




El circuit d’aquesta 19a edició serà el mateix que el de l’edició anterior, quan es va canviar per fer-lo més ràpid, i serà amb sortida i arribada al Parc Central de Mataró. Pel que fa als premis, hi haurà trofeus i premis en metàl·lic per als tres primers corredors absoluts tant masculins, com femenins. I també s’afegiran 1.000 € si es superen els rècords masculins i femenins actuals de la prova.




La 23a edició de la Marató Escolar se celebrarà el dissabte 3 de desembre, a les 10 h, de forma que s’inclourà en les activitats del cap de setmana. La modificació de l’horari té com a objectiu la millora de la prova i el benestar dels participants i els seus familiars, que després podran gaudir de totes les activitats per infants que hi haurà durant tot el dia al Poliesportiu Municipal Jaume Parera. Enguany hi participaran 1.419 alumnes de 30 escoles de la ciutat, distribuïts en diferents categories des de P5 fins a 4t d’ESO.

 




Mou-te amb cor




La 19a Mitja Marató Ciutat de Mataró forma part del programa “Mou-te amb cor”, un calendari esportiu solidari. Enguany la solidaritat anirà adreçada a les persones amb discapacitat amb motiu del Dia Internacional de les persones amb discapacitat que se celebra el 3 de desembre.




L’Associació Grup Integrador de Minusvàlids de Mataró i el Maresme (AGIM) i el Club Esportiu Fem Esport Mataró han organitzat dues activitats solidàries al voltant d’aquesta cita esportiva. En primer lloc, el dissabte 3 de desembre instal•laran una parada a la Fira del Corredor, situada al Poliesportiu Jaume Parera, on informaran de les seves activitats i vendran els globus solidaris que a l’endemà, a la sortida de la Mitja Marató, s’enlairaran. El dissabte 3 de desembre, a les 18.30 h, portaran a terme la taula rodona “Esport en la discapacitat”. Els participants en la xerrada seran l’atleta de Corresolidaris, Rafa López, la triatleta i ciclista amb discapacitat visual, Gemma Sevillano, i la seva guia, Gemma Badia, de la Fundació Fedamar i ONCE. Després de la taula rodona es comptarà amb la presència del gossos de teràpia.






Mataró Bus




Les línies del Mataró Bus es veuran modificades, tant dissabte com diumenge, per les dues proves esportives. En el cas de dissabte 3 de desembre, les línies que modifiquen el seu recorregut són la 2, la 6 i la 8. Pel que fa al diumenge 4 de desembre, les línies 2 i 5 també modificaran els seus recorreguts habituals mentre que les línies 1 i 3 iniciaran el seu servei un cop acabi la Mataró. Els participants comptaran amb un servei de bus llançadora des del Poliesportiu Municipal Jaume Parera, on hi ha els servei de guarda-roba i fisioteràpia, fins a la zona d’aparcaments del Mataró Parc.






Afectacions al trànsit




- La carretera N-II quedarà tallada a la circulació entre la Porta Laietana i el ramal Nord de la Variant (rotonda de l’Experience km 649,6), entre les 7.30 i les 13.30 hores aproximadament. S’habilitarà un carril de circulació sentit Barcelona entre la ronda de Joan d’Àustria i la Porta Laietana.




- Entre la rotonda d’Elisabet Cristina de Brunswick i la ronda Joan d’Àustria s’habilitarà un carril d’accés, que estarà obert fins a les 10.15 hores, i que després es tancarà fins a l’obertura de la N-II, a les 13.30 hores.




- L’aparcament de l’estació de Rodalies i de l’Espai l’Arquera quedarà sense sortida entre les 7.30 i les 13.30 hores, pel que s’ha de preveure enretirar el vehicle estacionat prèviament al tancament.




- A les 6.30 h es tallarà el trànsit al camí de la Geganta, entre la plaça d’Espanya i la plaça de Granollers. El trànsit es reobrirà a les 14.30 hores aproximadament, quan hagi finalitzat la cursa.




- Entre les 10.30 h i les 12.30 h aproximadament, no es podrà circular pel Passeig Marítim, entre la rotonda del Port i Sant Simó. Els accessos al Passeig Marítim i al Port tindran els horaris següents:




- L’avinguda d’Ernest Lluch, estarà oberta tot el matí.



- El Cargol estarà tancat entre les 10.30 h i les 12.30 h.



- Sant Simó estarà tancat entre les 7.30 h i les 13.30 h.




- A les 9.30 h quedarà tallat tot el recorregut, fins que passi la cursa. No es podrà sortir dels garatges ni dels aparcaments dels vials afectats mentre transcorri la cursa pel davant.




- La part final del recorregut (ronda de Joan d'Àustria, ronda de Miguel de Cervantes, ronda d’Alfons X el Savi, la plaça d’Espanya i arribada al Parc Central Nou) es tallarà a partir de les 10.30 h.




- La carretera d’Argentona C-1415c, entre la plaça del Camí de Traià i la rotonda de l’enllaç amb la C-60, també quedarà tallada a les 9.30 h, i no es reobrirà fins que hagi passat la cursa (aproximadament cap a les 11.00 h).






Pel que fa als aparcaments, els canvis per la jornada del 4 de desembre són els següents:




- Entre les 6.30 h i les 13.00 h, l’entrada a l’aparcament subterrani de la plaça de Granollers, només es podrà fer des de la plaça de Granollers. Entre les 9.30 h i fins que hagi passat la cursa (aproximadament a les 10.30 h), no es podrà ni accedir ni sortir.




- Entre les 6.30 h i fins i les 13.00 h, no es podrà accedir a l’aparcament del Parc Central i la única sortida serà per avinguda Corregiment amunt.




La Mitja Marató està organitzada per la Direcció d’Esports mitjançant l’empresa catalana Diversport, conjuntament amb el Centre Atlètic Laietània, el Grup d’Atletisme Lluïsos Mataró, i la Colla Maimakansu amb el suport de la Diputació de Barcelona al ser una prova inclosa en la Challenge de Mitges Maratons. La cursa comptarà amb diferents patrocinadors i col·laboradors.