Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró reclama una solució definitiva i consensuada per millorar l'educació secundària

Escoltar

Mataró reclama una solució definitiva i consensuada per millorar l'educació secundària

La Junta de Portaveus va aprovar per unanimitat una declaració institucional per la millora de l’educació secundària a Mataró, presentada pel grup municipal del PSC. 




El text íntegre de la proposta, que es va donar compte al Ple del dijous 6 d’octubre, és el següent:




“L’inici de curs 2016-17 s’ha iniciat a Mataró sense incidències però no amb la normalitat que la capital del Maresme mereix. Són més de 25.000 alumnes que han iniciat el curs en els diferents centres educatius de la nostra ciutat.




L’evolució demogràfica a Mataró indicava de fa anys, un augment clar de les necessitats d’escolarització a secundària, especialment a partir del present curs escolar 2016-2017 i també en cursos posteriors.




L’Ajuntament de Mataró i la comunitat educativa fa esforços per mantenir la qualitat educativa: planificació escolar, fòrums de participació, millores als centre públics educatius, augment de programes del Pla Educatiu d’entorn, avançament en el pagament de les beques...




La necessitat de previsió i planificació a l’entorn de l’escolarització a la ciutat s’ha plantejat repetidament en les reunions de la Taula Mixta de Planificació entre el Departament d’Ensenyament i l’Ajuntament. L’Ajuntament ha estat actiu en la presentació de diverses propostes i línies d’actuació al llarg dels darrers anys (la més recent és del 10 de desembre de 2015 i contemplava la creació de dos Instituts-Escola a la ciutat).




La instal·lació de dos mòduls provisionals a cada IES (Alexandre Satorras i Thos i Codina) de la ciutat pel present curs 2016-2017, que acolliran a seixanta alumnes,evidencia una manca de previsió i de planificació en els darrers anys per part de la Generalitat de Catalunya i dels seus responsables educatius.




Des de l’Ajuntament de Mataró treballem conjuntament amb la Comunitat Educativa per una educació pública de qualitat i entenem i així ho hem manifestat, que els mòduls provisionals han de tenir data de caducitat i que cal treballar per donar una solució adequada a les necessitats d’escolarització a la secundària obligatòria i també a la post obligatòria.




L’Ajuntament de Mataró, com sempre, mostra la seva disponibilitat al diàleg, a l’entesa i la col·laboració institucional amb la Generalitat de Catalunya per trobar solucions.




Per tot això, proposem els següents acords:






PRIMER: Demanar al DEPARTAMENT D’ ENSENYAMENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA que cerqui una solució definitiva i consensuada amb l’ Ajuntament de Mataró i la comunitat educativa, que doni resposta a les necessitats que patim d’escolarització de les places de secundària a la nostra ciutat durant els propers cursos juntament amb un Pla d’inversions per l’ensenyament públic de secundària.




SEGON: Reafirmar la disposició de l’Ajuntament de Mataró per treballar en la línia de la cooperació i l’entesa amb la Generalitat de Catalunya, tenint en consideració les competències de cada administració.




TERCER: Fer arribar aquests acords a les autoritats educatives de la Generalitat de Catalunya, a la comunitat educativa de Mataró i als Grups polítics del Parlament de Catalunya”.