Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró s’adhereix de nou a L’Hora del Planeta

Escoltar

Mataró s’adhereix de nou a L’Hora del Planeta

L’apagada lumínica està convocada per dissabte 19 de març de 20.30 a 21.30 h

Dissabte 19 de març, de 20.30 a 21.30 hores, tindrà lloc l’apagada lumínica que impulsa a nivell mundial l’organització no governamental WWF sota el lema L’Hora del Planeta. L’Ajuntament de Mataró s’ha adherit un any més a la iniciativa, que vol conscienciar ciutadans, empreses i organitzacions sobre el problema del canvi climàtic i els impactes que ja s’estan produint al planeta.

 

L’Ajuntament apagarà els llums de diferents indrets emblemàtics: la torre de la plaça de la Peixateria, i els focus de l’escultura Laia l’Arquera –que ja s’havien apagat en edicions anteriors–, i com a novetat enguany també els projectors de la plaça de l’Ajuntament i els focus d’enllumenat públic de la façana de la Basílica de Santa Maria.

 

 

Accions tot l’any

 

Sota el lema d’aquest any “Apaga el llum i canvia pel clima”, L’Hora del Planeta anima els ciutadans a apagar els llums a l’hora indicada i, sobretot, a aplicar durant tot l’any mesures d’estalvi energètic a les llars, a la feina i prioritzant el transport públic o els desplaçaments a peu i en bicicleta. L’any passat, la iniciativa va aconseguir mobilitzar 10.000 ciutats de 172 països de tot el món. A Espanya van ser més de 300 els municipis que s’hi van adherir.

 

L’adhesió a L’Hora del Planeta està en sintonia amb les diferents actuacions impulsades per l’Ajuntament en els darrers anys, com el Pla d’estalvi i eficiència energètica (P3E) 2015-2016, que preveu accions en equipaments i instal·lacions municipals on es pretén reduir fins a un 20% del consum d’electricitat i gas. Mataró es va adherir al 2008 al Pacte d’alcaldes contra el canvi climàtic impulsat per la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu que les emissions de CO2 el 2020 siguin un 20% menors que les del 2005.