Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 1.670 alumnes participen en els Jocs Escolars

Escoltar

Més de 1.670 alumnes participen en els Jocs Escolars

Els escolars poden participar en esports d’equip i individualsEls Jocs Escolars 2015-2016 ofereixen 5 esports d’equip i 4 individuals que mouen més de 1.670 alumnes.


 

Pel que fa als esports d’equip, aquests van començar la competició el passat mes d’octubre i tindran continuïtat fins al 28 de maig amb la jornada de cloenda, on de manera lúdica se celebrarà el comiat de la temporada.

 

Aquest curs es pot triar els següents esports: bàsquet, handbol, futbol sala, futbol -7 i voleibol. Fins ara hi ha inscrits 64 equips que equival a 1.176 persones.

 

Quant als esports individuals, el febrer va començar la competició amb els següents esports: escacs (66 inscrits), tennis taula (41 inscrits), patinatge (220) i natació (173). Com a novetat d’aquest any s’ha obert la categoria cadet de patinatge i la juvenil en tennis taula, amb la finalitat de facilitar la incorporació d’alumnes de secundària a la pràctica esportiva.

 

L’oferta esportiva d’enguany compta doncs, amb esports individuals i d’equip així com la proposta del poliesportiu que és un tastet d’esports perquè els alumnes puguin conèixer diverses modalitats i iniciar-se en un conjunt de tècniques esportives.

 

Els alumnes participants són dels cursos compresos entre primària i batxillerat, i la competició es divideix en sis categories: prebenjamí, benjamí, aleví, infantil, cadet i juvenil.

 

L’activitat es desenvolupa majoritàriament en els espais esportius de les pròpies escoles i en les instal·lacions esportives municipals.

 

La Direcció d’Esports de l’Ajuntament de Mataró coordina els Jocs Escolars a la ciutat en els quals participen els centres escolars, les associacions esportives escolars i entitats esportives amb els seus monitors, delegats i els alumnes.

 

Alhora, promociona i fomenta l’esport escolar amb l’acompliment del Decàleg de millora de l’esport escolar, treballat pel Consell de Participació d’Esports i amb unes línies prioritàries que fan referència a:  

 

- la col·laboració i sinèrgies de clubs i escoles,

- la dignificació, millora i consolidació dels Jocs Escolars i l’esport en edat escolar,

- el manteniment i enfortiment del vincle amb els coordinadors i representants de l’esport a les escoles,

- la formació, dignificació i valor del col·lectiu d’àrbitres dels Jocs Escolars, compromesos a traslladar uns valors ja implícits a l’esport, i en especial en l’esport en edat escolar.

 

En aquest sentit, el passat mes de gener, es va fer un acte en el qual se’ls hi va lliurar material d’arbitratge i se’ls hi va reconèixer la seva bona feina com a peça fonamental en els Jocs Escolars.

 

Donant continuïtat al Decàleg de millora de l’esport en edat escolar i al compromís de la seva dignificació i visualització, i dins dels Acords de Govern, enguany arrenca el Pla de Millora de l’Esport en Edat escolar que pretén vetllar perquè els nens en edat escolar puguin practicar l’esport en les millors condicions, amb una oferta variada i rica i amb la col·laboració de tots els agents que hi estan implicats.