Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prohibit encendre foc als terrenys forestals fins al 15 d’octubre

Escoltar

Prohibit encendre foc als terrenys forestals fins al 15 d’octubre

Si es detecta un incendi cal avisar al 112 o al 092

A partir de demà 15 de març i fins al 15 d’octubre, inclusiu, està prohibit encendre foc a tots els terrenys forestals del terme municipal, siguin o no poblats d’espècies arbòries, i a la franja de 500 m que els envolta, segons estableixen les mesures de prevenció d’incendis forestals.

 

En concret, d’acord a la normativa estatal i de la Generalitat de Catalunya, queda prohibit per un ban d’alcaldia:

 

- Encendre foc per a qualsevol tipus d’activitat sigui quina sigui la seva finalitat. Especialment no es poden cremar rostolls, fer focs d’esbarjo, excepte dins les parcel·les d’urbanitzacions en fogons de gas o barbacoes d’obra amb matagúspires, i fer focs per a activitats relacionades amb l’apicultura.

 

- Llençar objectes encesos.

 

- Abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa d’inici d’un foc.

 

- Llençar coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc.

 

- La utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

 

Malgrat aquestes prohibicions, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat pot concedir autoritzacions especials.

 

Qualsevol persona que descobreixi l’existència o el començament d’un incendi forestal, intentarà extingir-lo amb tota urgència, sempre que ho permeti la distància o la intensitat del foc. En tot cas, sempre haurà de donar avís immediat al telèfon 112 o a la Policia Local al 092.

 

Per difondre la prohibició de fer foc, el Servei de Protecció Civil de l’Ajuntament ha enviat 1.175 cartes als habitatges situats fora de la trama urbana i a les urbanitzacions. A més, el ban es pot consultar al web municipal.