Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA inicia les obres d’urbanització de l’avinguda d’Ernest Lluch i els terrenys d’Iveco-Renfe més propers a TecnoCampus...

Escoltar

PUMSA inicia les obres d’urbanització de l’avinguda d’Ernest Lluch i els terrenys d’Iveco-Renfe més propers a TecnoCampus...

En total, el projecte preveu la urbanització de 29.623 m².

L’empresa municipal d’urbanisme PUMSA ha iniciat les obres d’urbanització de l’avinguda d’Ernest Lluch i la resta de vials situats a l’illa del sector Iveco-Renfe/Farinera més propera al TecnoCampus.
El Consell d’Administració de PUMSA va aprovar el passat juny adjudicar a l’empresa Construccions Deumal, SA les obres incloses al Projecte d’Urbanització de la UA-89d d’Ernest Lluch / Valldeix, que van començar la setmana passada i tenen una durada aproximada de vuit mesos i un pressupost d’adjudicació d’1.631.179,13 € (IVA inclòs).

 


Prèviament a la urbanització, s’han dut a terme els enderrocs de les naus existents a l’àmbit, treballs que van començar a finals de l’any 2015. Aquesta és la primera illa del sector Iveco-Renfe/Farinera que es comença a urbanitzar.
En concret, el projecte preveu urbanitzar l’illa formada per l’avinguda del Maresme, l’avinguda d’Ernest Lluch, el passeig de Marina i el carrer de Narcís Monturiol, que s’obrirà fins a l’avinguda del Maresme. A més, s’obrirà un nou carrer a mitja illa que unirà el carrer Narcís Monturiol amb l’avinguda d’Ernest Lluch, i que donarà accés més directe a l’edifici universitari. La urbanització acabarà amb la prolongació del Parc de Mar en front d’aquesta illa.
Les obres contemplen la pavimentació de calçades i voreres, així com la urbanització de les zones verdes.


Pel que fa al clavegueram, es preveu la col·locació d’una nova xarxa de col•lectors que millorarà i connectarà amb l’existent, i es millora la xarxa amb un nou col·lector per sota les vies de Renfe. També es modificarà la xarxa d’aigua, es soterraran les línies elèctriques, es substituirà la xarxa de telecomunicacions i s’ampliarà la de gas per cobrir tota la nova urbanització.

Es preveu també la instal·lació de l’enllumenat públic adaptat a cadascun dels diferents espais i contenidors soterrats per a la recollida dels residus urbans. Quant a la jardineria, es plantaran diferents espècies vegetals, i s’instal·larà un sistema de reg automatitzat.

 


En total, el projecte preveu la urbanització de 29.623 m².
Mentre durin les obres d’urbanització hi haurà afectacions al trànsit rodat en funció de cada fase. Els treballs van començar dilluns 10 pel tram de l’avinguda d’Ernest Lluch, que queda parcialment tallada al trànsit entre la Porta Laietana i el carrer de Juan de la Cierva. El trànsit rodat de sortida del Port es desviarà per aquest carrer.