Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tripleta Màgica dels Capgrossos en la Diada de Les Santes

Escoltar

Tripleta Màgica dels Capgrossos en la Diada de Les Santes

Record a Mariona Galindo en el desè aniversari de l’accident

Capgrossos de Mataró, Minyons de Terrassa i Castellers de Vilafranca han protagonitzat avui una Diada Castellera de Les Santes on s’han pogut veure dos castells de gamma extra carregats per les colles convidades i la Tripleta Màgica aconseguida pels de casa.


La jornada ha començat a les 12h amb els tradicionals pilars d’entrada de cada colla. En la primera ronda, els Capgrossos han començat amb bon peu aconseguint el 3 de 9 amb folre i els Minyons de Terrassa, en la mateixa línia, han carregat el 2 de 9 amb folre i manilles, un castell de gamma extra. Els verds de Vilafranca han fet un intent amb llenya de la torre de 9 amb folre i manilles i han aconseguit, en la ronda de repetició, el 3 de 9.

 

En la segona ronda, Mataró ha carregat el 4 de 9 amb folre, els malves de Terrassa el 9 de 8 i els de Vilafranca han aconseguit per primera vegada en aquesta temporada el 3 de 9 amb folre i agulla que és una construcció de gamma extra.

 

En la tercera ronda de castells, els Capgrossos han fet un peu desmuntat i un intent desmuntat de la Torre de 9 amb folre i manilles, castell que portaven a plaça per primera vegada en aquesta temporada. Els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa han carregat amb èxit el mateix castell, el 4 de 9 amb folre.

 

En la part final de l’actuació, els de Vilafranca han acabat amb un pilar de 8 amb folre i manilles, mentre que els de Mataró i Terrassa han optat per un pilar de 6.

 

 

Record a Mariona Galindo

 

En la Diada Castellera de l’any 2006, ara fa 10 anys, la castellera dels Capgrossos de Mataró, Mariona Galindo, va patir un accident i va morir el 4 d’agost d’aquell estiu. En la jornada d’avui, la seva colla i el món casteller l’ha volgut recordar i per aquest motiu s’han llegit unes paraules de suport per la família, amics i coneguts. A continuació, les tres colles participants en la Diada de Les Santes han fet simultàniament tres pilars d’homenatge.

 

La jornada castellera s’ha pogut seguir en directe a través de televisions (www.m1tv.cat) i ràdios locals (www.mataroradio.cat), i també per La Xarxa Televisions al canal 159 de Movistar +. La Diada de Les Santes és la primera de les sis cites castelleres que La Xarxa i TV3 coprodueixen aquesta temporada per donar visibilitat al fet casteller. La següent en el calendari és la de la Festa Major de Vilanova i la Geltrú, el proper 30 de juliol.