Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un taller de geocaching proposa descobrir Mataró des del punt de vista energètic

Escoltar

Un taller de geocaching proposa descobrir Mataró des del punt de vista energètic

La ciutat té geoamagatalls amb “tresors” que informen sobre la gestió de l’energia

La Casa Capell acull el proper diumenge 17, de 10 a 13 h, un taller familiar de geocaching, activitat que combina la tecnologia mòbil amb l’aventura a l’aire lliure i el senderisme, i que és una bona manera d’explorar el territori.

 

El Geocaching és un joc a l’aire lliure que consisteix en trobar tresors amagats arreu del món, mitjançant tecnologia GPS. Hi ha més de 10 milions d’usuaris registrats, i més de 2,5 milions de geocachés estan esperant a ser trobats en més de 180 països.

 

Prop de Mataró hi ha 5.087 geoamagatalls. Un projecte impulsat des de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, que en aquesta fase pilot s’està desenvolupant a 2 municipis –Mataró i Mollet del Vallès– ha permès ampliar aquesta xarxa amb nous “tresors” que permeten descobrir la gestió de l’energia. L’objectiu és donar a conèixer i fer visibles, a la ciutadania, les accions i polítiques ambientals que s’estan duent a terme des dels ajuntaments, a nivell municipal. Per això, des de la Casa Capell s’han ampliat els geoamagatalls amb nous “tresors” que permeten descobrir la gestió de l’energia a Mataró: punts de recàrrega de vehicles elèctrics, el tub verd, instal·lacions fotovoltaiques, la telegestió de l’enllumenat i semàfors, etc.

 

El taller que es farà diumenge proposa trobar-ne aquests nous geoamagatalls i descobrir Mataró en clau energètica.

 

 

Cal venir preparats

 

Per poder realtizar l’activitat amb èxit, caldrà que els participants vinguin preparats amb anticipació.

 

Si encara no en formen part, cal que es registrin al web de Geocaching (www.geocaching.com).

Si tenen un dispositiu mòbil Android o Apple amb receptor GPS (telèfon, tauleta…), cal instal·lar una aplicació per participar a Geocaching. N’hi ha diverses, algunes de pagament i altres gratuïtes que ja són suficients per a jugar:

 

- Aplicacions per Android: c:geo, Geocaching Intro (Oficial gratis), Geocaching.

 

- Aplicacions per Apple: Geocaching Intro (Oficial gratis), Geocaching.

 

També us pot servir un receptor GPS d’activitat esportiva. No serveixen, en canvi, els navegadors per a vehicles.

 

Si no es pot fer el taller, també es pot jugar buscant els geoamagatalls directament al web www.geocaching.com. A partir del taller i durant 1 mes es farà l’avaluació del seu impacte com a eina de sensibilització i divulgació ambiental. Els tresors, però, seguiran estant operatius i s’hi podrà continuar participant indefinidament.