Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una cinquantena d’alumnes participen a les noves campanyes d’excavació arqueològica a la vil·la romana de Torre Llauder

Escoltar

Una cinquantena d’alumnes participen a les noves campanyes d’excavació arqueològica a la vil·la romana de Torre Llauder

Hi treballen estudiants d’universitats catalanes, de la resta de l’Estat i de la Universitat de York (Toronto)



Un total de 45 alumnes del grau d’arqueologia de diferents universitats participen aquest estiu en tres campanyes d’excavació a la vil·la romana de Torre Llauder. Les excavacions s’emmarquen en el projecte de recerca quadriennal (2014-2017) “Arquitectura domèstica senyorial a la costa central de la Laietània romana. Centres urbans i territori, de la República a l’Imperi. (Els exemples de Torre Llauder, Iluro i Ca l’Arnau)”. Enguany també s’afegeixen al projecte alumnes de la Universitat de York, a Toronto (Canadà), que efectuaran estudis amb materials arqueològics procedents de les excavacions d’Iluro (Mataró).


 

El promotor del projecte de recerca és l’Ajuntament de Mataró i està subvencionat en bona part per la Generalitat de Catalunya. Les excavacions estan dirigides pels arqueòlegs Joaquim Garcia i Vanessa Muñoz.

 

Les dues primeres campanyes són camps de pràctiques per a estudiants universitaris de la UAB i de la UB, amb les quals l’Ajuntament té convenis marc de col·laboració. La coordinació dels treballs va a càrrec dels directors de les excavacions i de professors universitaris.

 

La tercera i darrera campanya anirà a càrrec de 14 estudiants universitaris, majoritàriament de la  UAB, de la UB i de la UdG però també d’altres universitats de l’Estat. Davant el gran nombre de demandes per treballar al jaciment arqueològic mataroní, s’haurà de fer una selecció dels alumnes que hi podran participar.

 

La zona del jaciment arqueològic que s’excava és el segon peristil de la vil·la, un pati porticat de grans dimensions, del qual en anys anteriors s’havia completat l’excavació de la seva zona porxada. Enguany les excavacions se centren en l’espai central obert del peristil, on l’any passat s’havien detectat restes d’habitats i d’ocupació dels períodes carolingi i visigòtic. L’excavació de la fase romana del peristil permetrà incorporar aquest nou pati al circuït de visita del Clos arqueològic.