Una comissió de treball analitzarà el futur de la societat municipal d’urbanisme PUMSA

Ha d’elaborar una proposta en el termini de 3 mesos

L’alcalde, David Bote, ha aprovat avui per decret la creació d’una comissió de treball per analitzar la situació actual de la societat municipal d’urbanisme PUMSA, plantejar l’escenari o escenaris possibles de futur i la seva viabilitat, i proposar un full de ruta a desenvolupar segons les possibles opcions. La comissió de treball redactarà, en el termini de 3 mesos, una proposta que reculli aquests objectius.


 


La direcció política dels treballs a realitzar s’ha encarregat a la regidora d’Urbanisme i presidenta de PUMSA, Núria Calpe, i al regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez. Així mateix, s’ha nomenat com a membres de la comissió al gerent de PUMSA, al gerent de l’Ajuntament , a l’interventor municipal –com a assessor en matèria econòmico financera– i al secretari de l’Ajuntament –com a assessor en matèria jurídico administrativa–.


 


La creació de la comissió s’emmarca en l’Acord de Govern i el Programa d’Actuació Municipal 2016, que contempla com una de les seves accions el compromís de reformular l’empresa PUMSA “per tal que es dediqui a la gestió de la rehabilitació urbana i les polítiques d’habitatge, donant lloc a un nou instrument al servei de la ciutadania”. L’objectiu principal de la reformulació de PUMSA ha de ser adequar la societat municipal a les necessitats que té la ciutat de Mataró, tot garantint els compromisos del govern en relació al Bon govern, l’ètica i la transparència; el reforç dels serveis públics i l’ocupació pública, i la sostenibilitat.