Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una conferència de l’historiador Jaume Vellvehí commemora el centenari de Sala Cabanyes

Escoltar

Una conferència de l’historiador Jaume Vellvehí commemora el centenari de Sala Cabanyes

L’acte acadèmic institucional tindrà lloc dijous 14 d’abril

El Saló de Sessions de l’Ajuntament acollirà dijous 14 d’abril a les 19 h un acte acadèmic institucional amb motiu del centenari de la Sala Cabanyes, protagonitzat per l’historiador mataroní i president del Grup d’Història del Casal Jaume Vellvehí.

 

L’acte estarà presidit per l’alcalde, David Bote, acompanyat pel primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura i Participació Ciutadana, Joaquim Fernàndez, que farà la benvinguda als assistents. La presidenta de la Sala Cabanyes, Anna Gené, presentarà el conferenciant. Vellvehí pronunciarà la conferència “Els Pastorets de Mataró, una tradició que ve de lluny”.

 

 

Sala Cabanyes, Creu de Sant Jordi

 

La Generalitat de Catalunya atorgarà el proper 26 d’abril a la Sala Cabanyes la Creu de Sant Jordi, per la tasca realitzada durant els seus 100 anys de vida.

 

El 5 de març del 2015, el Ple de l’Ajuntament de Mataró va acordar per unanimitat de tots els grups municipals, sol·licitar a la Generalitat la distinció més destacada que atorga en l’àmbit cultural per a la Sala Cabanyes, en reconeixement a la tasca en la defensa de les tradicions, la cultura i la llengua catalana i per ser referent cultural i social a Mataró i al país. Paral·lelament, es van recollir més de 3.000 signatures, tant d’entitats mataronines com a títol individual.

 

Sala Cabanyes és una entitat de caràcter voluntari, que és exemple d’associacionisme cultural. El Centre Catòlic va ser fundat l’1 de novembre de 1884 amb el nom de Círcol Catòlic d’Obrers i és l’associació més antiga de la ciutat. L’any 1916 es va crear la Secció Dramàtica, després anomenada Sala Cabanyes. L’any 1981 l’entitat va ser reconeguda Patrimoni Cultural de la Ciutat de Mataró. D’altra banda, el Centre Catòlic va rebre al 2010 la medalla de la Ciutat per la transcendència cultural i social de les activitats portades a terme al llarg dels anys. 

 

La Sala Cabanyes és membre fundador de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya i també forma part de Federació de Grups de Teatre Amateurs de Catalunya. Les activitats programades per celebrar el seu centenari s’allargaran fins al 2017.