Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una delegació de membres del comitè d’agermanaments i alumnes de l’escola d’idiomes de Créteil visiten Mataró

Escoltar

Una delegació de membres del comitè d’agermanaments i alumnes de l’escola d’idiomes de Créteil visiten Mataró

L’alcalde els rep a l’Ajuntament i la regidora de Promoció Econòmica els acompanya durant la visita a la ciutat

Un grup d’alumnes de l’escola d’idiomes de Créteil (França), municipi francès agermanat amb Mataró, visiten aquest cap de setmana la ciutat en un intercanvi amb l’Escola Oficial d’Idiomes del Maresme. A la visita també s’ha sumat una delegació del comitè d’agermanaments de Créteil.

 

Ja fa anys que entre les escoles oficials d’idiomes de les ciutats agermanades de Mataró i de Créteil s’impulsa un intercanvi entre els estudiants de francès i d’espanyol, i cada any un centre visita a l’altre. Aquest any són els alumnes de Créteil els que visiten Mataró.

 

Els 16 membres que formen el grup han arribat aquest divendres 22 i estaran a la ciutat fins el diumenge 24. L’Ajuntament, conjuntament amb l’EOI del Maresme han programat reunions de treball i d’intercanvi d’experiències, així com visites per conèixer el patrimoni, la història i les tradicions de Mataró.

 

La regidora de Promoció Econòmica i Innovació, Dolors Guillén, ha rebut el grup aquest migdia a la seva arribada a Mataró, i els acompanyarà a algunes de les visites que tindran lloc durant la seva estada i que s’han previst perquè puguin conèixer els trets més característics de la ciutat, com el seu urbanisme, els parcs, els barris, els eixos comercials, el Parc TecnoCampus i alguns equipaments com la Nau Gaudí, el Mercat de la Plaça de Cuba i el Museu de Mataró. També visitaran el centre històric i part del seu patrimoni, com la basílica de Santa Maria, la botiga modernista La Confianza, les restes romanes i de les muralles.

 

Així mateix, l’alcalde, David Bote, oferirà aquesta tarda al grup una recepció a l’Ajuntament. L’alcalde els farà personalment una visita guiada a la Casa Gran, tot explicant la història de l’edifici, i els principals detalls i elements decoratius de cada sala.

 

Coincidint amb les dates d’aquesta visita a la ciutat per part de la delegació de Crèteil, els actes de Sant Jordi seran una altra de les activitats destacades que els visitants podran viure en primera persona, amb la Fira del Llibre, la Fogonada, l’actuació de la colla castellera Capgrossos i la trobada de gegants, gegantes i nans de Mataró.  

Des de l’Ajuntament s’està treballant per impulsar noves accions amb la ciutat agermanada de Créteil, com la participació el mes de juny d’equips infantils de futbol al Memorial Albert Gibert.