Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una empresa de l’àmbit sanitari guanya el premi Creatic a la millor start-up

Escoltar

Una empresa de l’àmbit sanitari guanya el premi Creatic a la millor start-up

VessConnect, empresa que ha creat un dispositiu quirúrgic que simplifica les anastomosis (unions quirúrgiques de vasos sanguinis) i en millora la rapidesa, la seguretat i l’eficàcia, és la guanyadora dels setzens premis Creatic en la categoria de millor start-up. El guardó es va lliurar ahir, en el transcurs de la Nit dels Emprenedors, celebrada al TecnoCampus. En la categoria de millor idea, el guanyador va ser PocketPiano, un projecte per crear un teclat de mida real fabricat amb teixit Intel·ligent.

 


Pel que fa als segons classificats, en la categoria de millor start-up es va imposar Skiverse, que proposa un motor de reserves que permet agregar tots els productes i serveis propis de les estacions d’esquí, i posar-los a disposició de les agències de viatge. En la categoria de millor idea, el segon classificat va ser Ocean Atm105, que vol comercialitzar un comandament a distància de pilot automàtic i intercomunicador de dades de navegació per a embarcacions.




En l’àmbit de l’emprenedoria universitària, el premi va ser per a EHeN- Emergency Health Network, que proposa crear una aplicació especialitzada per al personal del servei d’emergències sanitàries extrahospitalàries.




Els Premis Creatic els organitzen la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme i l’Ajuntament de Mataró, amb el patrocini del Programa Bstartup del Banc Sabadell i l’empresa Servicios Industriales Reunidos (Sirsa). A més, hi col·laboren la Diputació de Barcelona, el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ, el Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Mataró i Maresme (Gentic), la delegació al Maresme de l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), la Cambra de Comerç de Barcelona, Pimec, la xarxa d’inversors Banc i l’empresa Bytemaster.




En el transcurs de la Nit dels Emprenedors celebrada ahir, que va ser presidida per l'alcalde, David Bote, l’Ajuntament de Mataró també va fer un reconeixement a diverses empreses i entitats que es distingeixen per la seva responsabilitat social.



 


 Alta participació




La presidenta de la FundacióTecnoCampus Mataró-Maresme, Dolors Guillén, va destacar en el seu discurs l'alta participació en aquesta edició dels Creatic -s'hi han presentat 34 projectes-, i va animar els participants a no llançar la tovallola en moments de dificultat.