Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una mostra a Can Marfà Gènere de Punt explica com es “Vesteix l’automòbil”

Escoltar

Una mostra a Can Marfà Gènere de Punt explica com es “Vesteix l’automòbil”

El 16 de març s’inaugura l’exposició produïda pel Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa

Can Marfà Gènere de Punt del Museu de Mataró inaugura el proper 16 de març l’exposició “Vestir l’automòbil. Els tèxtils que es mouen amb tu”, una producció del Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa que té per objectiu explicar al públic la presència, importància i tecnologia dels elements tèxtils que intervenen en un cotxe.


 

“Vestir l’automòbil. Els tèxtils que es mouen amb tu” es va produir en el marc de l’Any Europeu del Patrimoni Industrial i Tècnic, l’any 2015 i compta amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya i de les empreses del sector que han preparat i cedit tots els elements que s’exposen.

 

La mostra s’organitza en quatre parts: “El que veiem” (el vestit), on s’hi presenten els elements que són visibles en el vehicle i li aporten estètica i confort com són els seients, les catifes, les safates, els para-sols i el maleter, entre d’altres; “El que no veiem” (la roba interior i el calçat), on s’hi troben els components interiors amb les seves diferents funcions com és el cas dels aïllants i insonoritzants, els airbags, els cinturons, els revestiments de cables, els pneumàtics, etc; “Fibres i estructures”, o els materials que s’utilitzen, les seves propietats i els requeriments cada cop més complexos que han de complir a través de teles no teixides, teixits de punt i de calada, trenats i, per acabar, “El cotxe del futur” una representació dels nous materials i les noves prestacions, amb mostres de la recerca i innovació que s’està duent a terme.

 

L’exposició, que es podrà visitar fins al 26 de juny, tindrà activitats paral·leles i visites guiades per descobrir-la millor.