Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una mostra interactiva ensenya als més petits a tenir cura de les dents

Escoltar

Una mostra interactiva ensenya als més petits a tenir cura de les dents

650 infants de 8 centres educatius faran la visita guiada de l’exposició



L’Ajuntament, a través de la Secció de Salut, ha organitzat un seguit de visites guiades que complementen una exposició interactiva de la Diputació de Barcelona per ensenyar d’una manera divertida i participativa la cura de les dents. La mostra, que està adreçada a l’alumnat de primària, la visitaran 650 infants de 8 centres educatius.


 

L’exposició “Cuida’t les dents” és del Servei de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona i està ubicada al Centre Cívic Pla d’en Boet fins al 12 d’abril.

 

L’objectiu de la mostra i la visita guiada/taller que s’hi fa és tractar d’una manera lúdica i didàctica els factors causants de la càries i les estratègies de prevenció. Tot i la clara estabilització de la prevalença de càries dental en totes les edats, les dades epidemiològiques indiquen que aquesta malaltia és encara un problema de salut important entre la població infantil catalana. Una alimentació inadequada i una higiene dental incorrecta, afavoreixen la seva aparició.

 

Fins al 12 d’abril visitaran l’exposició 25 grups (650 infants de primer a quart de primària) de 8 centres educatius: Escola Rocafonda, Escola Tomás Viñas, Escola Torre Llauder, Escola Camí del Mig, Col·legi Cor de Maria, Escola Pia Santa Anna, Col·legi Mare de Déu de Lourdes i Col·legi Balmes.

 

Els temes tractats en la visita tenen continuïtat a l’aula amb material per al mestre i per a cada alumne, que es distribueix entre els grups assistents. També es facilita un raspall de dents i una mostra dentifrícia a cada infant.

 

La mostra s’emmarca en la tasca de la Secció de Salut de l’Ajuntament que és la de fomentar, a través dels programes de promoció d’estils de vida saludables, la millora dels hàbits alimentaris i la correcta higiene dental.

 

Les activitats preventives d’educació per a la salut a l’escola en aquest camp, reforcen les portades a terme des de l’àmbit familiar, els centres d’atenció primària de salut i el Programa de salut bucodental a les escoles de la Generalitat de Catalunya.