Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una nòria monumental de 53 metres d’alçada és la principal novetat de la Fira d’Atraccions

Escoltar

Una nòria monumental de 53 metres d’alçada és la principal novetat de la Fira d’Atraccions

La fira aplega 134 atraccions i casetes del 13 al 23 de maig i inclou també la Fireta de Primavera

El Parc Central acull des de divendres 13 de maig la Fira d’Atraccions i la Fireta de Primavera, que ocupen una superfície de 9.000 m². La Fira d’Atraccions, que enguany s’allarga fins al dilluns 23 de maig, ocupa l’Espai firal, l’esplanada de Josep Reniu i Calvet i la plaça de la Música, indrets situats tots dins el nou Parc Central.

 

Hi ha 134 atraccions i casetes de fira que, com altres anys, estaran distribuïdes segons la tipologia d’usuaris als quals s’adrecen (infants o adults). La novetat més destacada és la tornada a Mataró de la nòria, que feia 10 anys que no visitava la ciutat i aquest any ho fa per primera vegada amb una atracció monumental de gairebé 53 metres d’alçada.

 

La fira estarà oberta divendres i vigílies festius fins a les 3 h, dilluns 16 de maig fins a les 24 h i la resta de dies fins a les 23 h.

 

 

Promocions especials

 

En el marc del conveni de col·laboració que signen anualment la Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró i el Gremi d’Industrials Firaires de Barcelona i Província per organitzar la Fira d’Atraccions, i tal i com s’ha anat impulsant des de fa cinc anys, s’organitzarà un dia amb promocions especials. Aquesta promoció especial, que es realitzarà el dimecres 18 de maig, consistirà en el descompte del 50% del preu del viatge de les atraccions i un 20% del preu de les casetes de venda i les tómboles.

 

El darrer dia de la fira, dilluns 23 de maig el Gremi d’Industrials Firaires de Barcelona i Província realitzarà també promocions especials.

 

El dimecres 18, de les 10.30 a les 12.30 h, també se celebrarà una jornada especial de la fira adreçada als infants i joves amb discapacitats físiques, sensorials i psíquiques de les escoles d’educació especial i centres especials de treball de Mataró. L’objectiu d’aquesta iniciativa és que puguin gaudir d’una jornada de fira adaptada a les seves necessitats especials. Els centres participants són l’escola Les Aigües, l’escola l’Arboç i el Centre Especial de Treball CEO de la Fundació Maresme.

 

 

Fireta de Primavera

 

La Fireta de Primavera, que queda ubicada al passeig de la Ciutadania del parc, aplega prop de 40 expositors, amb una àmplia i variada oferta d’artesania i articles de regal. La fireta estarà oberta al públic fins el diumenge 22 de maig.

 

Un any més, els alumnes del cicle superior d’educació primària de les escoles Àngela Bransuela, Josep Manuel Peramàs, La Llàntia i Camí del Mig, participaran a la Fireta de Primavera amb un total de 9 parades, mostrant i posant a la venta els productes que han elaborat les cooperatives que ha creat cada curs en el marc del projecte CUEME (Cultura Emprenedora a l’Escola), que impulsa la Diputació de Barcelona amb el suport de la Direcció d’Ensenyament de l’Ajuntament de Mataró i el TecnoCampus. Quatre de les cooperatives participaran el dimecres 18 i cinc cooperatives el divendres 20 de maig.

 

 

Zona de bars i actuacions musicals

 

Els bars i restaurants estaran instal·lats a la plaça d’Honorat Vilamanyà i Serrat, a l’interior de l’antic Parc Central fins el dia 22 de maig. Hi haurà 9 establiments, que obriran els divendres i vigílies de festius fins a les 3 de la matinada, i la resta de dies fins a la mitjanit. Els caps de setmana obriran a partir de les 11 h.

 

Les actuacions musicals previstes són:

 

Dimecres, 18 de maig a les 21 h, havaneres amb Barca de Mitjana.

 

Divendres 20 de maig a les 20h. The Ohio Big Band i Grooveland.

 

Dissabte 21 de maig a les 20 h. Actuació de l'Escola de Música del Liceu de Mataró.

 

 

Mobilitat, afectacions al trànsit i protecció civil

 

Els aparcaments públics de la plaça de Granollers i del Camí de la Geganta allargaran els seus horaris per adaptar-se a l’horari de la fira.

 

Els dies en què es preveu més afluència de públic, els festius i vigílies de festiu, quedarà tallat al trànsit el tram de l’avinguda del Corregiment de Mataró, entre la plaça d’Espanya i la ronda de Mossèn Jacint Verdaguer, sense afectar la sortida de vehicles de l’aparcament.

 

Les fires disposen d’un punt d’assistència permanent de Creu Roja ubicat a l’edifici de les oficines de fires.