Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Unanimitat del Ple de Mataró perquè no es tanqui cap grup de P3 a la ciutat

Escoltar

Unanimitat del Ple de Mataró perquè no es tanqui cap grup de P3 a la ciutat

El Ple de l’Ajuntament va votar ahir de forma unànime per aprovar una resolució sobre la planificació escolar a Mataró per al curs 2016-2017. El text, presentat pels grups de PSC, VoleMataró i CUP, reclama que no es tanqui cap grup de P3 i es redueixi el nombre d’alumnes per aula, que s’obri un grup de 1r de primària a l’Escola Joan Coromines i que s’obrin 4 o 5 grups de 1r ESO en centres públics.

 

El text íntegre de l’acord és el següent:

 

“Segons dades municipals, 1.300 nens i nenes iniciaran el curs de P3 el proper curs escolar, aproximadament uns 87 alumnes menys que els que s’han escolaritzat el curs actual.

 

Contràriament, a 1r d’ESO es preveu que hi haurà 1.512 alumnes, aproximadament 142 alumnes més que els actualment escolaritzats.

 

Aquestes xifres no són noves, fa molt de temps que a Catalunya, i també a Mataró es preveia una davallada demogràfica pel que fa als primers cursos de l’educació infantil i un augment important dels grups d’ESO, augment sostingut en el cas de Mataró fins el curs 2019-2020.

 

En base a Aquestes previsions l’anterior Govern Municipal, va crear a petició dels Grups Municipals una Comissió de Mapa Escolar. Aquesta voluntat de planificar l’educació a la ciutat de forma, reflexionada, consensuada i participada es va materialitzar en l’impuls per part del Govern Municipal d’un procés participatiu que va finalitzar amb l’aprovació en el Ple Municipal de març de 2014 del document “Planificació escolar a Mataró 2013-2020”.

 

També es va acordar la conveniència de revisar anualment la oferta educativa en funció de les necessitats concretes de la població a escolaritzar. En aquest sentit, el Consell Escolar Municipal de desembre de 2015, va aprovar una proposta de Planificació Escolar 2016-17 que va traslladar a la direcció dels Serveis Territorials Maresme - Vallès Oriental.

 

Tots els agents entenen que pel proper curs, a Mataró, hi haurà una situació excepcional: d’una banda la disminució demogràfica de població infantil de P3 que caldria aprofitar (5-6 grups), com s’ha dit repetides vegades des del Consell Escolar Municipal i des de la comunitat educativa, per disminuir el nombre d’alumnes per aula i no per tancar grups. I de l’altra, l’increment demogràfic de la promoció que inicia l’ESO (4-5 grups) i que caldria escolaritzar en bones condicions, sense massificacions ni detriment de la qualitat a les aules.

 

A més, la voluntat expressada repetidament tant per les famílies com per la Comunitat Educativa, és que malgrat tot, cal insistir a la recerca d’un bon acord .

 

És per això que des dels grups municipals PSC, Volem Mataró, CUP, proposem a aquest Ple Municipal la aprovació dels següents acords:

 

1- Que no es tanqui cap línia de P3 a Mataró (en línia amb el que s’ha acceptat a altres ciutats) i en canvi reduir en número actual d’alumnes per grup.

 

2.- Que s’incrementi una línia de 1er de primària a l'escola Joan Coromines, restituint la que es va tancar contradient les decisions del consistori (i Parlament) en aquell moment.

 

3.- Que l’augment dels 4-5 grups d’ESO, sigui a centres de titularitat pública, garantint una bona qualitat educativa i els equipaments necessaris per assolir aquesta.”