Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Xerrades, tallers i exposicions per commemorar el Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones

Escoltar

Xerrades, tallers i exposicions per commemorar el Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones

Les activitats programades giren a l’entorn de la sexualitat al llarg de les diferents etapes de la vida

L’Ajuntament de Mataró, a través del Centre d’Informació i Recursos per a les dones(CIRD) i en col·laboració amb el Servei de Salut Pública, la Direcció d’Esports, la Fundació TecnoCampus i entitats de la ciutat, ha elaborat un programa d’activitats a l’entorn de la celebració del Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones que es commemora el 28 de maig.


 

El programa inclou xerrades, exposicions i tallers que aquest any se centren en la sexualitat al llarg de les diferents etapes de la vida de les dones, entenent-la com un aspecte central de l’ésser humà al llarg de la vida que inclou sexe, gènere, identitats i rols, orientació sexual, erotisme, plaer, intimitat i reproducció. La proposta d’activitats també convida a reflexionar sobre algunes malalties que poden afectar-la o condicionar-la com el càncer de mama.

 

S’entén com a salut sexual poder viure la sexualitat d’una manera integral, autònoma, igualitària, satisfactòria i respectuosa.

 

Les activitats van començar el passat 17 de maig amb l’exposició “Identitat esculpida” de Mar Hernández Plana que recull imatges que tracten simbòlicament el procés de reconstrucció personal després d’un càncer de mama. Es podrà veure fins al 31 de maig a l’edifici universitari del TecnoCampus.

 

Pel que fa a les xerrades, s’han organitzat trobades que parlaran a l’entorn de la sexualitat en les diferents etapes de la vida i altres temes relacionats com el sòl pèlvic, la copa menstrual, la menopausa o la imatge corporal, entre d’altres.

 

Quant als tallers, n’hi ha un adreçat a públic jove vinculat a l’exposició “Treu-li suc a la sexualitat” que es podrà veure del 26 de maig al 9 de juny al Centre de Formació Permanent Tres Roques i un altre adreçat al públic en general on la proposta és relacionar la cuina i la sexualitat.

 

El programa compta amb la participació de l’Ajuntament, la Fundació TecnoCampus, ASSIR Mataró, Creu Roja, Vocalia de Dones de Cerdanyola, Vocalia de Dones Laia L’Arquera de Pla d’en Boet, Vocalia de Dones de Rocafonda i el suport de l’Institut Català de les Dones i la Diputació de Barcelona.

 

La campanya s’emmarca dins el II Pla d’Igualtat de gènere per a la ciutadania (2013-2016).